Η Ουτρέχτη δημιούργησε τον μεγαλύτερο πολυχώρο πάρκινγκ για ποδήλατα στον κόσμο

Με θέσεις που είναι σε στύλ συρταριού και μπορεί να φιλοξενήσει 12.500 ποδήλατα, όλων των ειδών.
Petra Appelhof / Stationsplein Utrecht

Σε ένα έθνος με περισσότερα ποδήλατα από τους ανθρώπους, η εξεύρεση χώρου στάθμευσης μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Η πόλη της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, δίνει την απάντηση με τον μεγαλύτερο πολυχώρο στάθμευσης στον κόσμο, για ποδήλατα, που εγκαινιάστηκε την Δευτέρα, 19 Αυγούστου, δίπλα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο από τζάμι και τσιμέντο, με θέσεις που είναι σε στύλ συρταριού και μπορεί να φιλοξενήσει 12.500 ποδήλατα, όλων των ειδών. Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι μία επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί μέρος μίας στρατηγικής για την ενίσχυση της ποδηλατικής υποδομής της Ολλανδίας.

Petra Applehof / Stationsplein Utrecht

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε την Ολλανδία, παράδεισο για τους ποδηλάτες και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν», δήλωσε ο υφυπουργός υποδομών Στιέντχε Βαν Βελντχόβεν. «Θα ήθελα να εκμεταλλευτούμε καλύτερα αυτό που αποκαλώ το μυστικό όπλο ενάντια στην συμφόρηση, την κακή ποιότητα του αέρα στις πόλεις και την αλλαγή του κλίματος ενώ την ίδια στιγμή, είναι καλό για την υγεία μας και το πορτοφόλι μας».

«Αν θέλουμε να απομακρύνουμε τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους και να τους οδηγήσουμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς είναι εύκολη και άνετη. Πρέπει να είναι πολύ εύκολο να σταθμεύουμε το ποδήλατό μας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τρένο - και να μην χρειάζεται να ψάχνουμε μισή ώρα για ένα χώρο στάθμευσης».

Η ζήτηση για τις δημόσιες συγκοινωνίες αυξάνεται συνεχώς, οι τέσσερις κύριες πόλεις προβλέπεται να επεκταθούν και η Ολλανδία αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για την κλιματική κρίση, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη χρήση ποδηλάτων να αποτελεί πολιτική προτεραιότητα.

Petra Applehof / Stationsplein Utrecht

«Τα επόμενα δέκα χρόνια, υπολογίζεται πως 500.000 περισσότεροι άνθρωποι θα έρθουν σε αστικοποιημένες περιοχές και εάν όλοι αυτοί οι φέρνουν το αυτοκίνητό τους τότε θα έχουμε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. δήλωσε ο Van Veldhoven. Έτσι, οι επενδύσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες, τις λωρίδες ποδηλάτων και τις εγκαταστάσεις στάθμευσης τους είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας οικονομία», δήλωσε η Βαν Βελντχόβεν.

Petra Applehof / Stationsplein Utrecht
Petra Applehof / Stationsplein Utrecht

Πηγή: The Guardian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα