Η πατέντα του αιώνα: Πώς καταρρίπτεται ο μύθος του τείχους του Τραμπ σε δέκα δευτερόλεπτα

Κάποιος θα βγάλει χρήματα από αυτές τις σκάλες.
SANDY HUFFAKER via Getty Images

Ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος να αποδείξει κάποιος ότι τα δισεκατομμύρια που σπαταλούνται για το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό, πετιούνται κυριολεκτικά στα σκουπίδια.

Λαθρέμποροι από την Χουάρεζ του Μεξικού κατασκεύασαν καμουφλάζ σκάλες για να περάσουν τα σύνορα από υλικά που προορίζονταν για το ίδιο το τείχος. Οι σκάλες έχουν το ίδιο χρώμα σκουριάς με τα πλέγματα ή τις χαλύβδινες δοκούς του φράχτη.

«Κάποιος κερδίζει χρήματα από αυτές τις σκάλες», δήλωσε ο πράκτορας Τζο Ρομέρο, δηλώνοντας ότι από τα υλικά που πέταξαν οι Αμερικάνοι για το τείχος (πχ σίδερο), τα χρησιμοποίησαν για να κάνουν σκάλες, οι οποίες, όπως φαίνεται και από το βίντεο, είναι πολύ αποτελεσματικές.

Σημειώνεται, ότι το Πεντάγωνο θα παραιτηθεί από την αγορά πολλών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μη επανδρωμένων αεροπλάνων ώστε να αποδεσμεύσει άλλα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του τείχους που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν την Πέμπτη στο Κογκρέσο.

Πηγή: El Paso Times