ΔΙΕΘΝΕΣ
07/09/2021 13:14 EEST

Η Σιμόν Μπάιλς αποστομώνει όσους την κατηγόρησαν ότι παραιτήθηκε

«Η καλύτερη ατάκα που ειπώθηκε ποτέ. Η βασίλισσα μίλησε», έγραψαν στο Instagram για την απάντησή της.

Η Σιμόν Μπάιλς έχει την τέλεια απάντηση για όποιον την κατηγόρησε ότι τα παράτησε. Η ίδια έγραψε ότι «Δεν μπορεί να τους ακούσει εξαιτίας των επτά Ολυμπιακών της μεταλλίων».

Η μεγάλη Ολυμπιονίκης έκανε μια ανάρτηση στο Instagram το Σαββατοκύριακο για να μιλήσει για τον μήνα που πέρασε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Επίσης, απάντησε στωικά και στους επικριτές της.

«Σίγουρα δεν ήταν ο τρόπος που σχεδίαζα τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο», έγραψε η Μπάιλς στη δημοσίευση, μαζί με μια φωτογραφία των δύο μεταλλίων της από τους Αγώνες του Τόκιο. «Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και την καριέρα που είχα μέχρι τώρα. Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν διαγράφουν τα προηγούμενα επιτεύγματα που έχω πετύχει ούτε καθορίζει ποια είμαι ως αθλήτρια».

«Έχω περάσει τόσα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, που η λέξη ″ηττημένος″⁣ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου», συνέχισε η αθλήτρια. «Μερικοί από εσάς μπορείτε να συνεχίσετε να με χαρακτηρίζετε έτσι, αλλά δεν μπορώ να σας ακούσω με τα επτά Ολυμπιακά μετάλλιά μου που με έκαναν την πιο διακεκριμένη αθλήτρια γυμναστικής όλων των εποχών και για την πιο διακεκριμένη Αμερικανίδα αθλήτρια».

Η λεζάντα της Μπάιλς απέσπασε πολλούς επαίνους στα σχόλια.

«Η καλύτερη ατάκα που γράφτηκε ποτέ. Η βασίλισσα μίλησε», έγραψε ένας υποσητρικτής της στο Instagram. 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Βιόλα Ντέιβις απάντησε στην ανάρτηση της Μπάιλς με ένα απλό «Ουουοοοοοοο!!!!!!!!» και πολλά emoji καρδιάς, ενώ ο Αμερικανός γυμναστής Τζόρνταν Τσάιλς έγραψε: «Πείτε το πιο δυνατά για τους ανθρώπους στο βάθος».

Η Μπάιλς αντιμετώπισε κύματα αντιδράσεων και υποστήριξης μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από τον τελικό της ομάδας στην Ιαπωνία, επικαλούμενη ανησυχίες για την ψυχική της υγεία.

Στη συνέχεια αποχώρησε από τέσσερις ατομικούς τελικούς πριν κάνει μια επιστροφή και νικήσει το χάλκινο στη δέσμη ισορροπίας. Η νίκη ισοφάρισε την Μπάιλς με την Σάνον Μίλερ στον αριθμό των μεταλλίων που έχει κερδίσει Αμερικανίδα αθλήτρια γυμναστικής.

«Δεν είμαστε μόνο για ψυχαγωγία, είμαστε άνθρωποι», είχε πει η Μπάιλς στο Associated Press τότε. «Και υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν στα παρασκήνια με τα οποία προσπαθούμε επίσης να ασχοληθούμε, πέρα ​​από τον αθλητισμό».