Η Στέγη για την δολοφονημένη Άννα: Ακόμη και στον θάνατο της στερήθηκε τον αυτοπροσδιορισμό

Σε μια ανάρτηση λίγων προτάσεων η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση "είπε" τόσα πολλά για την ζωή, τον θάνατο και την μετά θάνατον αντιμετώπιση της Άννας που δολοφονήθηκε στον Αγ.Παντελεήμονα.
Onasis Stegi
Onasis Stegi
Onasis Stegi

Με μία ανάρτηση λίγων λέξεων η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση κατάφερε να πει τόσα πολλά για την ζωή, τον θάνατο και την ακόμη και μετά θάνατον αντιμετώπιση της Άννας, της διεμφυλικής από την Κούβα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στον Αγ. Παντελεήμονα.

″Βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της. Ακόμη και στον θάνατο, της στερήθηκε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Η Άννα (Ιβάνκα) ήταν ένα από τα πρόσωπα του Athens Home for All. Η ευχή για μια πόλη συμπεριληπτική, ασφαλή, που θα μας αγκαλιάζει όλ@ δεν έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα. Θα επιμείνουμε” αναφέρει η ανάρτηση επισημαίνοντας προφανώς κάποιες αναφορές στην είδηση του θανάτου της που αναφέρεται σε εκείνη ως αρσενικό (ο, τον, αυτόν, εκείνον) και όχι ως θηλυκό (η, την, αυτήν, εκείνη).

Η Άννα εντοπίστηκε στο σπίτι της από την σπιτονοικοκυρά της, νεκρή και μμε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, ενώ το διαμέρισμα παρουσίαζε ίχνη εκτεταμένης έρευνας.

Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει αδιευκρίνιστο.

Απόψε Τρίτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ενάντια στις γυναικοκτονίες με αφορμή τον θάνατο της.

Δημοφιλή