Μail από Netflix:Ειδοποιήσεις σε χρήστες 103 χωρών με χρεώσεις για όσους μοιράζονται κωδικούς

Πόσο κοστολογείται για όσους θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν.
NurPhoto via Getty Images

Η Netflix επέκτεινε το τελευταίο 24ωρο την πολιτική απαγόρευσης κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε περισσότερες από άλλες 100 χώρες, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι δεν μπορούν να μοιράζονται λογαριασμούς με άτομα εκτός των νοικοκυριών τους.

Η πρωτοπόρος εταιρεία σε streaming video αναζητά νέους τρόπους για να κερδίσει χρήματα, καθώς αντιμετωπίζει σημάδια κορεσμού της αγοράς, με προσπάθειες που περιλαμβάνουν περιορισμούς στο ”μοίρασμα” κωδικών πρόσβασης και με μια νέα επιλογή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Το Netflix ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στέλνει mail σχετικά με την κοινή χρήση λογαριασμών σε πελάτες σε 103 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης, του Μεξικού και της Βραζιλίας.

Τα email αναφέρουν ότι ένας λογαριασμός Netflix θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ένα νοικοκυριό. Οι πελάτες που πληρώνουν μπορούν να προσθέσουν ένα μέλος εκτός του σπιτιού τους με επιπλέον χρέωση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρέωση είναι 8 $ ανά μήνα.

Τα μέλη μπορούν επίσης να μεταφέρουν το προφίλ ενός ατόμου, ώστε ο χρήστης να μπορεί να διατηρεί το ιστορικό προβολής και τις προτάσεις του.

Το Netflix πέρυσι είπε ότι επρόκειτο να περιορίσει την κοινή χρήση λογαριασμών και δοκίμαζε διάφορες προσεγγίσεις σε ορισμένες αγορές.

Η εταιρεία είχε υπολογίσει ότι περισσότερα από 100 εκατ. νοικοκυριά είχαν δώσει κωδικούς σύνδεσής τους σε φίλους και συγγενείς εκτός σπιτιού.

Στα τέλη Μαρτίου, οι πελάτες που πληρώνουν το Netflix ανήλθαν συνολικά σε 232,5 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις νέες πολιτικές, τα άτομα στο ίδιο νοικοκυριό μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζονται έναν λογαριασμό Netflix και μπορούν να τον χρησιμοποιούν σε διάφορες συσκευές όταν ταξιδεύουν, ανέφερε η εταιρεία.

Δημοφιλή