Έφηβη από τη Γλασκώβη σώζει τέσσερα αδέσποτα γατάκια στις διακοπές της στην Ελλάδα

Η Μόργκαν Μακλούαν κινεί γη και ουρανό για να τα θεραπεύσει και να τα πάρει μαζί της στη Σκωτία.
|
R Franca / EyeEm via Getty Images

Σύμφωνα με το glasgowtimes.co.uk, η έφηβη Μόργκαν Μακλούαν, έσωσε τέσσερα αδέσποτα γατάκια, που εντόπισε κοντά στην πισίνα του ξενοδοχείου της, στο Πευκοχώρι, ενώ απολάμβανε τις διακοπές της στην Ελλάδα.

Μάλιστα, αναγνώστες των Glasgow Times ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βοηθήσουν την δεκαεφτάχρονη να συγκεντρώσει τις 1650 στερλίνες, δηλαδή τα περίπου 2000 ευρώ, που απαιτούνται για να πετάξει μαζί με τα ζωάκια πίσω στη Σκωτία και να καλύψει τα έξοδα του κτηνίατρου.

Μέχρι στιγμής, κατάφερε να βρει για τα τέσσερα γατάκια ένα ανάδοχο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους χορηγηθούν τα απαραίτητα εμβόλια και θα λάβουν την αγωγή τους κατά των ψύλλων και άλλων παράσιτων.

«Ήταν αποκαρδιωτικό που έπρεπε να τα παραδώσω στον κτηνίατρο και την ανάδοχη οικογένεια, καθώς είναι τόσο μεγάλη η προσμονή να τα ξαναδούμε. Ωστόσο ξέρω ότι αξίζει τον κόπο. Ελπίζω να καταφέρω να πετάξω παρέα με τα γατάκια γύρω στα μέσα Οκτωβρίου» δηλώνει η Μακλούαν.

Σύμφωνα με την Greek Cat Welfare Society, τα ελληνικά νησιά κατακλύζονται από αδέσποτες, εγκαταλειμμένες γάτες. Οι περισσότερες γεννιούνται την άνοιξη και επιβιώνουν από την καλοσύνη των τουριστών που τις ταΐζουν. Ωστόσο, μετά το πέρας του καλοκαιριού αρκετές λιμοκτονούν.

Πηγή: Glasgow Times