Είναι Κλιμτ ή μήπως Φρίντα Κάλο; Ένα νέο παιχνίδι στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον

Ανακαλύπτουμε την τέχνη διασκεδάζοντας.
National Gallery of Art

Είναι ο Γκούσταφ Κλιμτ; Ίσως ο Τζέιμς ΜακΝίλ Γουίστλερ; Μήπως η Φρίντα Κάλο; Έχουμε τέσσερις προσπάθειες για να βρούμε τη σωστή απάντηση.

Αυτό είναι το Artle. Είναι σαν το διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων Wordle -αλλά για τους λάτρεις της τέχνης. Δημιουργήθηκε από την Εθνική Πινακοθήκη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσινγκτον και στόχο έχει να πυροδοτήσει την περιέργεια του κοινού, ενθαρρύνοντας το να μάθει περισσότερα για την τέχνη.

«Η εμφάνιση όλο και περισσότερων παιχνιδιών στα οποία ο χρήστης πρέπει να μαντέψει τη σωστή απάντηση ενέπνευσε την ομάδα ψηφιακών προϊόντων της πινακοθήκης και εμένα για τη δημιουργία ενός καθημερινού παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης», λέει διευθυντής του Artle, Στίβεν Γκαρμπαρίνο.

Και προσθέτει ότι το παιχνίδι σχεδιάστηκε για να «βοηθήσει το κοινό να ανακαλύψει την τέχνη διασκεδάζοντας».

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αλληλεπίδρασης στη διά ζώσης επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, που εκτός από τις εκθέσεις προσφέρει δωρεάν προγράμματα και δράσεις. Όμως το μουσείο θέλει να δώσει πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους στη συλλογή του, η οποία φιλοξενεί 150.000 πίνακες, φωτογραφίες, γλυπτά και άλλα έργα τέχνης.

Στο νέο παιχνίδι ο χρήστης πρέπει να βρει ποιος δημιούργησε ένα έργο τέχνης που φιλοξενείται στις συλλογές της Πινακοθήκης. Πρώτα βλέπει το έργο και στη συνέχεια εισάγει το όνομα του καλλιτέχνη. Αν η απάντηση είναι λάθος εμφανίζεται ένα μεγάλο κόκκινο «Χ» μαζί με ένα διαφορετικό έργο τέχνης από τον ίδιο καλλιτέχνη, ούτως ώστε να τον βοηθήσει να βρει την σωστή απάντηση.

Το Artle μας επιτρέπει να μαντέψουμε το όνομα του καλλιτέχνη σε τέσσερις προσπάθειες με ένα νέο παζλ να είναι διαθέσιμο κάθε μέρα.

Στην συνέχεια και εφόσον το επιθυμεί, ο χρήστης μπορεί να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα στο Twitter, πατώντας την λέξη «share».