Εισαγωγαί - Εξαγωγαί απαγορευμένων χαπιών και αναβολικών με κέρδη 2.000.000 ευρώ

Μέλος του κυκλώματος και ένας 63χρονος φαρμακοποιός.
ΕΛ.ΑΣ.

Σε κύκλωμα, το οποίο έκανε εισαγωγή, αποθήκευε, συσκεύαζε και στη συνέχεια εξήγαγε απαγορευμένα φαρμακευτικά χάπια, ναρκωτικά και αναβολικά, έπεσαν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών ερευνώντας τη ραγδαία αύξηση αποστολής δεμάτων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων και έχουν κατασχέσει εκατοντάδες χιλιάδες χάπια, φιαλίδια και αμπούλες, ενώ εκτιμούν ότι τα κέρδη της σπείρας από την πώληση των κατασχεμένων θα ήταν περίπου 2.000.000 ευρώ.

Βασικό ρόλο στο κύκλωμα είχαν -σύμφωνα με τις αρχές- ένας 49χρονος και μία 38χρονη, υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την παραλαβή των δεμάτων από τις χώρες της Ιταλίας, Κροατίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Σερβίας και Σλοβακίας, τα αποθήκευαν σε ένα υπόγειο, τα συσκεύαζαν και στη συνέχεια με εταιρείες ταχυμεταφορών τα έστελναν στις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

sdv
sdv
ΕΛ.ΑΣ.

Μέλος του κυκλώματος και ένας 63χρονος φαρμακοποιός, ο οποίος το προμήθευε χάπια, τα οποία κανονικά συνταγογραφούνται, χωρίς παραστατικά.

Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών είδε ότι είχαν αυξηθεί τα δέματα από την Ελλάδα και ενημέρωσε τη Δίωξη Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί το πρώτο στοιχείο, που είχαν στη διάθεσή τους ήταν μόνον η παραμονή του 49χρονου σε εταιρεία ταχυμεταφορών για ένα λεπτό, χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του, καθώς φορούσε μάσκα για τον κορονοϊό. Κατάφεραν, όμως, να ταυτοποιήσουν αυτόν και τους συνεργούς του. Την ημέρα της σύλληψής του, μάλιστα, είχε αφήσει ογδόντα δέματα με επτά χιλιάδες χάπια, με τα εβδομήντα δέματα να έχουν προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των μελών της σπείρας ήδη βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη δράση τους, καθώς και για τον αρχηγό, για τον οποίο γνωρίζουν μόνο το όνομα και ότι είναι υπήκοος Σλοβενίας.

Από τις έρευνες σε οικίες και φαρμακείο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- 844.186 απαγορευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία)

- 87.335 αναβολικά δισκία

- 19.670 άγνωστα δισκία

- 91 φιαλίδια με ναρκωτική ουσία

- 181 φιαλίδια με αναβολική ουσία

- 152 φιαλίδια με άγνωστη ουσία

- 40 αμπούλες με ναρκωτική ουσία

- 715 αμπούλες με αναβολική ουσία

- 3 μεταλλικά δοχεία με ναρκωτική ουσία

- 5.577 τζελ

- το χρηματικό ποσό των - 5.310 - ευρώ

- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

- δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

- έξι (6) συσκευές κινητής τηλεφωνίας

- δύο (2) laptop

- τρία (3) πλαστά δελτία ταυτότητας

- συσκευή εκκένωσης αέρα

- σφραγίδα

ΕΛ.ΑΣ.

Δημοφιλή