ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/03/2020 15:12 EET

Έλενα Ράπτη: Εγώ κοινώνησα και θα συνεχίσω να κοινωνώ

Δήλωση της βουλευτή της ΝΔ εν μέσω του ξεσπάσματος του κορονοϊού.

Eurokinissi
.

«Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ» δήλωσε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Έλενα Ράπτη, εν μέσω του γενικότερου κλίματος ανησυχίας σχετικά με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, και το ζήτημα που έχει προκύψει για την ασφάλεια των πιστών στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Η κ. Ράπτη τόνισε πως δεν μιλάει σαν γιατρός, ωστόσο είπε πως για τους πιστούς ότι η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, προσθέτοντας πως «όταν υπάρχει βαθιά πίστη η Θεία Κοινωνία θεραπεύει».

Η δήλωση αυτή έρχεται στον απόηχο δήλωσης της Ελένης Γιαμαρέλλου, καθηγήτριας λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις: Η κ. Γιαμαρέλλου είπε στον Realfm ότι «αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα...αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας». Στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, παρά τις προειδοποιήσεις για την αποφυγή συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους από το πρωί πιστοί συνέρρεαν στις εκκλησίες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Προληπτικά μέτρα με καθαρισμό των εικόνων με αντισηπτικά λαμβάνουν εκκλησίες.

Sponsoed Post