ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού με θερμοκρασίες υπό του μηδενός από τη Δευτέρα

Σε ποιες περιοχές έρχεται ισχυρός παγετός

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα παρατηρούνται χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θάλασσες και παραθαλάσσιες περιοχές και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Δευτέρα

Αττική

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως το απόγευμα, ενώ από το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 06 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τοπικές χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ παρατηρείται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 00 βαθμούς Κελσίου

Μακεδονία-Θράκη

Η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Από το απόγευμα και τα δυτικά, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -09 έως 01 βαθμό Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε στα βόρεια και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά. Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα και από τα βόρεια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Σημειώνονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια, κυρίως στα παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, τις Σποράδες και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου. Μεμονωμένες καταιγίδες παρατηρούνται κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Παρατηρούνται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο σημειώνονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη

Την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου αναμένονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, κατά τόπους πιο πυκνές στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Στο Νότιο Αιγαίο παρατηρούνται μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν σταδιακά από τα βόρεια και από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί πολύ ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

Τετάρτη

Νέα επιδείνωση προβλέπει η ΕΜΥ για την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αρχικά στα Δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα Δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο, ενώ το θα υπάρχει παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, ο οποίος τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Δημοφιλή