Ένα απλούστατο tip για να μην ξανακολλήσει το ρύζι στο τηγάνι μας

Και μια εναλλακτική δώρο. Μακάρι να τα γνωρίζαμε νωρίτερα.

Όλοι λατρεύουμε το ρύζι. Είναι τόσο ευέλικτο και ταιριάζει υπέροχα σε έναν τεράστιο όγκο συνταγών. Όμως, όταν το ρύζι μας κολλάει στο τηγάνι, δεν είναι κάπως εκνευριστικό; Όσο σκληρά κι αν αγωνιζόμαστε να το καθαρίσουμε, ειλικρινά είναι σκέτη ταλαιπωρία.

Κι όμως, υπάρχει κάτι που μπορεί να δώσει τέλος στα βάσανά μας: Ένα μικρό, κίτρινο, εσπεριδοειδές, που δεν είναι άλλο από το λεμόνι.

Πώς θα χρησιμοποιήσουμε τον χυμό λεμονιού ώστε να σταματήσει να κολλάει το ρύζι στο τηγάνι

Μόλις ρίξουμε το ρύζι και το νερό στο τηγάνι, προτού το βάλουμε στο μάτι, προσθέτουμε με ένα βαποριζατέρ λίγο χυμό λεμονιού στο νερό. Έτσι, όταν είναι έτοιμο, όλο το ρύζι θα πέσει κατευθείαν στο πιάτο μας, χωρίς «απώλειες» κολλημένες στα πλαϊνά του τηγανιού.

Και πέρα από το γεγονός ότι εμποδίζει το ρύζι να κολλήσει στο τηγάνι, ο χυμός λεμονιού έχει πολλά επιπρόσθετα οφέλη για το πιάτο μας, αφού τα εσπεριδοειδή κάνουν το ρύζι να φαίνεται πιο λαμπερό και ενισχύουν τη γεύση και την υφή του κόκκου.

Ωστόσο, εάν δεν έχoυμε λεμόνι, μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσουμε λίγο λάδι στο νερό πριν το βράσουμε, το οποίο θα βοηθήσει να μην κολλήσει το ρύζι και θα προσθέσει μια υπέροχη υφή στο γεύμα μας.

Και κάτι ακόμη: Τελικά πρέπει να ξεπλένουμε το ρύζι ή μήπως όχι;

Αυτή είναι μια συζήτηση που έχει απασχολήσει τρομερά τον κόσμο των social media.

Αλλά ευτυχώς, οι καλοφαγάδες των κοινωνικών δικτύων έχουν την οριστική απάντηση: Πρέπει να ξεπλένουμε το ρύζι μας! Ανεξάρτητα από την ποικιλία που χρησιμοποιούμε. Αυτό αφορά τόσο το ρύζι για πιλάφι, όσο και το τηγανητό ή το ρύζι που βάζουμε στη σαλάτα μας.