Ενα μικρό μπαρ στην Β.Ιρλανδία σκορπά ρίγη συγκίνησης με διαφημιστικό για τα Χριστούγεννα (Βίντεο)

Δεν κλαίμε, κάτι μπήκε στο μάτι μας. Απλά υπέροχο...
Facebook/Charlie's Bar

Οι διαφημίσεις των Χριστουγέννων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εορτών, με τις εταιρείες-κολοσσούς να προσπαθούν να προσελκύσουν το κοινό με μάρκετινγκ εμπνευσμένο - και στοχευμένο - από το κλίμα των ημερών.

Αλλά ένα μικρό μπαρ στη Βόρεια Ιρλανδία, το Charlie’s Bar, τους έχει επισκιάσει όλους φέτος, δημιουργώντας μια υπέροχη, άκρως συγκινητική διαφήμιση που έχει γίνει viral, καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαινούν το «όμορφο μήνυμα» και την «συγκλονιστική» ιστορία του.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Facebook, το Instagram και το TikTok, απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα να βάζει λουλούδια στον τάφο της συζύγου του και στη συνέχεια να περπάει στους δρόμους της κωμόπολης Enniskillen, προσπαθώντας να χαιρετήσει αγνώστους - που τον αγνοούν.

Στη συνέχεια μπαίνει σε ένα μπαρ, όπου κάθεται μόνος του, ώσπου τον πλησιάζει ένα φιλικό σκυλάκι. Σε λίγο ακολουθούν οι νεαροί ιδιοκτήτες του σκύλου και απολαμβάνουν όλοι μαζί το ποτό τους.

Το βίντεο, που διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο λεπτά, ολοκληρώνεται με ένα απόσπασμα που αποδίδεται συχνά στον ποιητή Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς: «Δεν υπάρχουν άγνωστοι εδώ, μόνο φίλοι που δεν έχετε γνωρίσει ακόμα».

Το Charlie’s Bar σερβίρει τους κατοίκους του Enniskillen -μια μικρή πόλη στη Βόρεια Ιρλανδία, περίπου 80 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μπέλφαστ- από το 1944 και έχει μείνει στα χέρια της ίδιας οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια.

Οι άνθρωποι του μπαρ, σε συνεργασία με τους παραγωγούς της διαφήμισης, εμπνεύστηκαν το στόρι από τους αρκετούς πελάτες που ήταν μόνοι τους και επισκέπτονταν το κατάστημα αναζητώντας παρέα.

Οι πρωταγωνιστές της διαφήμισης είναι όλοι κάτοικοι της περιοχής, με τον ηλικιωμένο άνδρα να παίζει στο θέατρο της τοπικής κοινότητας, ενώ το νεαρό ζευγάρι με το σκυλάκι είναι φίλοι της μάνατζερ του μπαρ.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει 3,1 εκατ. προβολές μόνο στο Facebook από τότε που δημοσιεύτηκε, και περισσότερα από 149.000 likes.

Ο αντίκτυπός του έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να στέλνουν μηνύματα λέγοντας ότι ταυτίζονται με το βίντεο και πως σημαίνει πάρα πολλά για αυτούς.

Υπήρξαν, επίσης, ακόμη και άγνωστοι που πήγαν στο μπαρ και δώρησαν χρήματα, για να κεράσουν ένα ποτό όποιον βρεθεί εκεί μόνος του τα Χριστούγεννα.

Χίλια μπράβο σε όλους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή