ΗΠΑ: Οι αρχές του Τέξας σήμαναν κατά λάθος συναγερμό για την «κούκλα του Σατανά»

«Φοράει μπλε τζιν φόρμα με πολύχρωμο ριγέ μακρυμάνικο πουκάμισο και φέρει ένα μεγάλο μαχαίρι.»
Jerod Harris via Getty Images

Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας προκάλεσε πολλές απορίες, στέλνοντας στην Πολιτεία μια ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης ζητώντας από τους πολίτες της να προσέχουν τον Τσάκι - την διαβοήτη «κούκλα του Σατανά» από την ταινία τρόμου Child’s Play - τον οποίο χαρακτήρισε, μάλιστα, ως ύποπτο για περιστατικό απαγωγής.

Το μήνυμα εστάλη μέσω του επίσημου συστήματος Amber Alert της πολιτείας, το οποίο εμφανίζεται στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων, συνήθως όταν κάποιο παιδί εξαφανίζεται.

Η εν λόγω ειδοποίηση εστάλη όχι μια αλλά τρεις φορές.

Ο «ύποπτος» ονομάστηκε Τσάκι και η περιγραφή του ήταν η εξής: 28χρονος με κόκκινα, πυκνά μαλλιά, μπλε μάτια, με ύψος 95 εκατοστά και βάρος 16 κιλά. Στην πρωτοφανή γκάφα τους οι αρχές επισήμαναν ακόμη ότι φοράει μπλε τζιν φόρμα με πολύχρωμο ριγέ μακρυμάνικο πουκάμισο και φέρει ένα μεγάλο μαχαίρι - περιγράφοντας ουσιαστικά την τρομακτική φιγούρα που πρωταγωνιστεί στο θρίλερ.

Δεχόμενο βροχή από ερωτήσεις τοπικών και οχι μόνο ΜΜΕ σχετικά με την αλλόκοτη ειδοποίηση, το αρμόδιο τμήμα εξέδωσε δήλωση με την οποία διευκρίνσε: «Αυτή η ειδοποίηση είναι αποτέλεσμα δοκιμαστικής δυσλειτουργίας. Ζητούμε συγνώμη για τη σύγχυση που μπορεί να προκάλεσε και εργαζόμαστε επιμελώς για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά».

(με πληροφορίες από Guardian)

Popular in the Community