ΗΠΑ: Συνελλήφθη ο δράστης της επίθεσης σε ιατρικό κέντρο στην Ατλάντα

Από την επίθεση σκοτώθηκε μια γυναίκα και τραυματίστηκαν άλλες τέσσερις.
via Associated Press

Μετά από ανθρωποκυνηγητό η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο για την ένοπλη επίθεση σε ιατρικό κέντρο στην Ατλάντα όπου σκοτώθηκε μια γυναίκα και τραυματίστηκαν άλλες τέσσερις.

Ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο της Ατλάντας προσπάθησε να διαφύγει με κλεμμένο όχημα. Σύμφωνα με τις αρχές είναι ο 24χρονος Ντίον Πάτερσον, πρώην μέλος της ακτοφυλακής.

Οι αρχές τον περιέγραψαν νωρίτερα με τους όρους «οπλισμένος και επικίνδυνος». Συνελήφθη βόρεια της πόλης, στην κομητεία Κομπ, αρκετές ώρες μετά την επίθεση στο ιατρικό κέντρο Northside Medical.

Η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας Κομπ ανακοίνωσε τη σύλληψη μέσω Twitter, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι αρχές κατέγραψαν πως και τα πέντε θύματα του mass shooting –επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, κατά την ορολογία των αμερικανικών δυνάμεων επιβολής της τάξης– ήταν γυναίκες. Η αστυνομία ωστόσο θεωρεί πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί αν επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης.

Ο νεαρός πήγε στο ιατρικό κέντρο μαζί με τη μητέρα του. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεργάζεται με τις αρχές.

Τα κίνητρα της επίθεσης στην Ατλάντα δεν είναι σαφή· ελάχιστα είναι γνωστά για τον φερόμενο ως δράστη. Η ακτοφυλακή ανέφερε πως εντάχτηκε στις τάξεις της τον Ιούλιο του 2018 και αποτάχτηκε τον Ιανουάριο. Δεν διευκρίνισε τον λόγο της απόταξής του.

Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν κάπου 400 εκατομμύρια όπλα, με άλλα λόγια περισσότερα από ό,τι κάτοικοι, στα οποία αποδόθηκαν το 2020 πάνω από 45.000 θάνατοι συνολικά –ανθρωποκτονίες, δυστυχήματα και αυτοκτονίες–,

σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή