ΗΠΑ: Snowboarder παρασύρεται από χιονοστιβάδα - Συγκλονιστικό βίντεο

«Πήραμε ένα μάθημα», είπε.
.
.
Blake Nielson

Ένας snowboarder αφηγείται τις στιγμές που μια χιονοστιβάδα τον παρέσυρε εκατοντάδες μέτρα στο Big Cottonwood Canyon, στην Πολιτεία της Γιούτα των ΗΠΑ.

Ο Μπλέικ Νίλσον μοιράστηκε τις απίστευτες αυτές εικόνες, τις οποίες κατέγραψε με μια κάμερα GoPro και περιέγραψε την εμπειρία του.

Την περασμένη Κυριακή (8/1) ο νεαρός είχε ανέβει μαζί με έναν φίλο του στην κορυφή του Kessler Peak. Από εκεί τράβηξε ένα πανοραμικό βίντεο τις χιονισμένες βουνοκορφές, αναφέρει το KSL.

Μπορεί ο αέρας να «σφύριζε» και να φυσούσε, αλλά η θέα ήταν όμορφη, θυμάται.

Ο Νίλσον είπε ότι διαβάζει τον ιστότοπο του κέντρου χιονοστιβάδων καθημερινά, ακόμη και όταν δεν σκοπεύει να βγει έξω. Την Κυριακή, είπε ότι η πρόβλεψη για χιονοστιβάδες ήταν χαμηλή. Έτσι αποφάσισε να πάει για snowboard.

Αυτός και ο φίλος του ένιωσαν καλά, αλλά παρόλα αυτά φρόντισαν να κάνουν δοκιμές σταθερότητας στο χιόνι καθώς πεζοπορούσαν προς την κορυφή του Kessler.

Όταν έφτασαν στο σημείο στο οποίο σχεδίαζαν να ξεκινήσουν, έκαναν μερικές τελικές δοκιμές σταθερότητας του χιονιού.

«Κατέβηκα πρώτος αφού έκανα μια στροφή στο πλάι, μια «πλάκα ανέμου» με παρέσυρε», αναφέρει στην έκθεση του συμβάντος ο Νίλσον.

Καθώς παρασυρόταν από τη χιονοστιβάδα, ακούγεται να φωνάζει στον συνεργάτη του ότι γλιστρούσε. Χρησιμοποιώντας κολυμβητικές κινήσεις με τα χέρια του, κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή της χιονοστιβάδας πριν επιβραδύνει και σταματήσει η χιονόπτωση.

Στην αναφορά του, ο Νίλσον προέτρεψε οποιονδήποτε βρίσκεται σε παρόμοιες συνθήκες να σέβεται τον άνεμο, γράφοντας ότι «ακόμη και ένας μικρός «διαχειρίσιμος» θύλακας ανέμου μπορεί να σπάσει και να σας μεταφέρει πολύ μακριά σε απότομο έδαφος». «Πήραμε ένα μάθημα», σημειώνει.

Δημοφιλή