ΗΠΑ: Στα δίχτυα των αρχών ένα από τα μεγαλύτερα site παιδικής πορνογραφίας παγκοσμίως

Συνελήφθη ο διαχειριστής και απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 337 χρήστες της ιστοσελίδας.
Bill Hinton via Getty Images

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Τετάρτη το «κατέβασμα» αυτού που αποκαλεί ως τον «μεγαλύτερο» ιστοχώρο παιδικής πορνογραφίας στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Οπως ανακοινώθηκε, κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός υπηκόου Νότιας Κορέας, ο οποίος φέρεται να διαχειριζόταν το site, και σε περισσότερους από 300 χρήστες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το CNN.

Το αρμόδιο υπουργείο τόνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι ο Τζονγκ Γου Σον ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας «Welcome To Video», και είναι υπό κράτηση στη Νότια Κορέα, όπου αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες.

Σε όλο τον κόσμο, 337 χρήστες του ιστότοπου συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Κορέα, τη Γερμανία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τσεχία, τον Καναδά, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Βραζιλία και την Αυστραλία.

Ο Σον συνελήφθη και ο διακομιστής κατασχέθηκε τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Αστυνομικοί από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Κορέα κατάσχεσαν οκτώ terabyte βίντεο παιδικής κακοποίησης, που προσφέρονταν προς αγορά με bitcoin στο «Welcome To Video».

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ένας πρώην πράκτορας της εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, ήταν μεταξύ των περισσότερων από 30 χρηστών του site που κατηγορούνται στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος στο Τέξας, ομολογώντας ότι έλαβε βίντεο παιδικής πορνογραφίας με σκοπό να τα δει και καταδικάστηκε σε 70 μήνες στη φυλακή και 35.000 δολάρια αποζημίωση. Μόλις αποφυλακιστεί θα παραμένει υπό επιτήρηση για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ως αποτέλεσμα της αστυνομικής επιχείρησης, διασώθηκαν στις ΗΠΑ, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο 23 παιδιά - θύματα, τα οποία εκμεταλλεύονταν ενεργά οι χρήστες του ιστότοπου.

Πηγή: CNN

Πήγαινε στην αρχική σελίδα