ΔΙΕΘΝΕΣ
05/04/2019 11:44 EEST | Updated 05/04/2019 12:09 EEST

ΗΠΑ: Απατεώνας ο νεαρός που ισχυρίστηκε ότι είναι ο 14χρονος Τίμοθι Πίτζεν

Σύμφωνα με τις αρχές, το άτομο που εμφανίστηκε στην αστυνομία ήταν ένας πρώην κατάδικος.

ASSOCIATED PRESS

Για οχτώ ολόκληρα χρόνια ένα αγόρι από την Πολιτεία του Ιλινόϊ θεωρείτο εξαφανισμένο για την οικογένεια του.

Την Τετάρτη ένας νεαρός άνδρας που βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους του Κεντάκι, δήλωσε στις αρχές πως μόλις είχε καταφέρει να δραπετεύσει από τους απαγωγείς του, οι οποίοι τον κρατούσαν όμηρο για επτά ολόκληρα χρόνια.

Οταν η αστυνομία του ζήτησε τα στοιχεία του, ο πιτσιρικάς απάντησε πως το όνομα του είναι Τίμοθι Πίτζεν. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Για τα επόμενο 24ωρο οι συγγενείς του εξαφανισμένου αγοριού πίστευαν πως ο εφιάλτης τους είχε πλέον τελειώσει.

Μόνο που την Πέμπτη η χαρά  έπαψε να υπάρχει. Τα χαμόγελα έσβησαν. Τα μαντάτα από το FBI ήταν σκέτη απογοήτευση. Τα αποτελέσματα του DNA, που όλοι περίμεναν, έδειξαν πως το άτομο που εμφανίστηκε στις αρχές δεν ήταν τελικά ο Τίμοθι, το αγόρι από την Αουρόρα που είχε εξαφανιστεί σε ηλικία 6 ετών το μακρινό 2011, αμέσως μετά την αυτοκτονία της μητέρας του.

«Είναι σαν να ζούμε όλο αυτό το δράμα από την αρχή και ο πατέρας του είναι σκέτο ράκος» δήλωσε η θεία του Τίμοθι, Κάρα Τζέικομπς.

Σύμφωνα με τις αρχές, το άτομο που εμφανίστηκε στην αστυνομία ήταν ένας εικοσιτριάχρονος πρώην κατάδικος, που μόλις είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Οχάιο, καθώς εξέτιε ποινή για κλοπή και βανδαλισμό.

Ο Τίμοθι Πίτζεν θεάθηκε για τελευταία φορά μαζί με τη μητέρα του τον Μάιο του 2011. Την ημέρα εκείνη η Έιμι Φράι-Πίτζεν πήρε τον τότε 6χρονο γιο της από το σχολείο του, στο προάστιο Ορόρα του Σικάγο και τον πήγε σε ένα ζωολογικό κήπο και σε ένα υδάτινο πάρκο. Λίγο αργότερα η γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της, μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Πηγή: Associated Press