ΔΙΕΘΝΕΣ
05/04/2019 11:10 EEST

Ινδία: Ξενοδοχείο κατηγορείται ότι σκότωσε σπάνιο κροκόδειλο με τη μουσική του

Εξαγριωμένοι ζωόφιλοι απειλούν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του.

Facebook/Madras Crocodile Bank Trust-Centre for Herpetology

Πολλές είναι οι καταγγελίες που δέχονται κατά καιρούς τα ξενοδοχεία για τις υπηρεσίες τους, ενδεχόμενες παραλείψεις ή παραβάσεις, όμως η καταγγελία που έγινε στην Ινδία δεν έχει προηγούμενο.

Ενα κέντρο ερπετολογίας κατηγορεί το 5άστερο ξενοδοχείο Sheraton Grand Chennai ότι σκότωσε έναν σπάνιο κροκόδειλο επειδή έπαιζε μπάσα μουσική σε δυνατή ένταση.

Ο θηλυκός κροκόδειλος της Κούβας, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, φιλοξενείτο σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ερπετολογίας του κόσμου, το οποίο γειτνιάζει με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Για την ακρίβεια τους χωρίζουν 15 μέτρα απόσταση και ένας τοίχος.

Τη βραδιά που το ερπετό έχασε τη ζωή του, το τουριστικό κατάλυμμα είχε βγάλει τα ηχεία του στον προαύλιο χώρο του, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που διοργάνωνε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους υπέθυνους του ερπετολογικού κέντρου, ο θάνατος του κροκόδειλου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν τυχαίος. Οπως υποστηρίζουν, οι δονήσεις από την δυνατή μουσική προκάλεσαν σοκ στο ερπετό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ενας εκ των ιδρυτών του κέντρου στηλιτεύει τη στάση των υπεθύνων του ξενοδοχείου, οι οποίοι αγνόησαν τις επανειλημμένες παρακλήσεις να χαμηλώσουν τη μουσική.

 

Εξαγριωμένοι ζωόφιλοι και υποστηρικτές του ερπετολικού κέντρου κατακεραυνώνουν το ξενοδοχείο και απειλούν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του ενώ κάποιοι θερμόαιμοι λένε πως θα αμολήσουν κροκόδειλους στην αυλή του.

Πηγή: RT