Επέζησε για επτά ημέρες μετά από πτώση από ύψος 76 μέτρων έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία

Είχε τέσσερα σπασμένα πλευρά, κατέρρευσε ο πνεύμονα της και είχε σημάδια έντονων ηλιακών εγκαυμάτων.
via Associated Press

Μια γυναίκα από το Πόρτλαντ επέζησε επτά ημέρες μαζεύοντας νερό πηγής με έναν εύκαμπτο σωλήνα καλοριφέρ, χρησιμοποιώντας μουσική για να έχει θετική διάθεση και δροσίζοντας το πρόσωπό της με νερό της θάλασσας μετά από μια σύγκρουση με το αυτοκίνητό της που την άφησε ακινητοποιημένη, με σπασμένα πλευρά, ανάμεσα στον ωκεανό και έναν γκρεμό.

Πρόκειται για μια ιστορία επιβίωσης που θα μνημονεύεται για χρόνια. Πρωταγωνίστρια αυτής της απίστευτης ιστορίας είναι η Άντζελα Ερνάντες από το Πόρτλαντ που όταν ήταν 23 ετών, στις 6 Ιουλίου 2018, έπεσε από ένα γκρεμό 76 μέτρων στον αυτοκινητόδρομο 1.

Ο σερίφης της κομητείας Μοντερέι Στέβ Μπέρναλ είχε πει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου όπου είχε παρουσιάσει λεπτομέρειες της έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωση της Ερνάντες ότι πρόκειται για μια «καταπληκτική νεαρή γυναίκα».

Η 23χρονη κατάφερε να επιζήσει παρότι από την πτώση είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία, είχε τέσσερα σπασμένα πλευρά, κατέρρευσε ο πνεύμονα της και είχε σημάδια έντονων ηλιακών εγκαυμάτων.

Επί μια εβδομάδα οι αρχές έψαχνα την Ερνάντες και τελικά δυο πεζοπόροι την εντόπισαν όταν είδαν τα συντρίμμια του λευκού Jeep του 2011 που οδηγούσε.

Όταν πλησίαζαν προς το μέρος της βρήκε το κουράγιο και τους φώναξε ώστε να καταλάβουν ότι ήταν ζωντάνη.

via Associated Press

Ο άνδρας την πλησίασε και της έδωσε νερό και η γυναίκα κάλεσε την δασική υπηρεσία των ΗΠΑ για να ζητήσει βοήθεια.

Τότε τους εξιστόρησε για πρώτη φορά τη είχε συμβεί. Τους είπε ότι οδηγούσε προς τα νότια στον αυτοκινητόδρομο 1 όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της για να αποφύγει ένα ζώο που είχε βγει στο δρόμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει τα προστατευτικά κυκληδώματα και να βρεθεί στο κενό από ύψος 76 μέτρων.

via Associated Press

Ανέφερε ότι δεν θυμόταν την πτώση, αντίθετα θυμήθηκε ότι ξύπνησε με νερό να πέφτει πάνω από τα γόνατά της καθώς καθόταν στη θέση του οδηγού. Άγγιξε το κεφάλι της που πονούσε και ανακάλυψε ότι αιμορραγούσε.

Όλα τα παράθυρα ήταν κλειστά, έτσι χρησιμοποίησε ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων που κρατούσε στο τζιπ της για να σπάσει το τζάμι και να δραπετεύσει, κολυμπώντας στην ακτή.

Μετά είπε ότι περιπλανήθηκε πάνω-κάτω στην παραλία, αναζητώντας άλλα άτομα.

via Associated Press

«Το πίσω μέρος του τζιν μου είχε σκιστεί, οι κάλτσες μου ήταν τρύπιες και ένιωθα τις συνέπειες της αφυδάτωσης», είπε.

Την τρίτη μέρα, χρησιμοποίησε έναν μαύρο σωλήνα που είχε αφαιρέσει από το ψυγείο του Jeep της για να μαζέψει νερό που έσταζε.

Υπέστη έντονα ηλιακά εγκαύματα στο πρόσωπό της, αλλά περπατούσε κοντά στην θάλασσα και έβαζε βρεγμένη άμμο στα μαλλιά της για να παραμείνει δροσερό το κεφάλι της κατά τη διάρκεια της ημέρας.

via Associated Press

Επίσης τραγουδούσε ώστε να έχει θετική διάθεση.

Όταν την πλησίασαν οι πεζοπόροι αρχικά νομιζε ότι έβλεπε ένα όνειρο.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν καν αληθινοί. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι επιτέλους είχαμε βρει ο ένας τον άλλον », είχε πει.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές έψαχναν για την ανεύρεση της στην Κεντρική Ακτή.

Ωστόσο, ο ομιχλώδης και συννεφιασμένος καιρός περιόρισε τις προσπάθειές τους στον αέρα και στο έδαφος.

Μετά τον εντοπισμό της από τους πεζοπόρους, το ελικόπτερο της California Highway Patrol χρησιμοποιήθηκε για να τη μεταφέρει με ένα ειδικό φορείο στο νοσοκομείο στο Τέμπλετον.