Επιπλέον 1026 αστυνομικοί στα τμήματα και 100 νέα περιπολικά στους δρόμους τη νύχτα

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται συνδικαλιστές αστυνομικοί με τους οποίους συνομίλησε η Huffpost.
Αστυνομία
Αστυνομία
Eurokinissi

Την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, αλλά και των περιπολιών τις νυχτερινές ώρες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο τμήμα της Καλλιθέας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, 306 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι φοιτούν στις σχολές αστυφυλάκων, ορκίζονται την Κυριακή και στο σύνολό τους θα διατεθούν στα τμήματα της Αττικής, ενώ ακόμα 720 δόκιμοι αστυνομικοί μέχρι το τέλος του μήνα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

”Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια και δικαίως μας ζητούν περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές. Από 1 η Νοεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα και θα γίνει πράξη να έχουμε εκατό επανδρωμένα περιπολικά τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 12:00 με 06:00 εκατό πρόσθετα στελεχωμένα περιπολικά της Αστυνομίας θα περιπολούν στις γειτονιές για να συμβάλουν στο αίσθημα ασφάλειας” συμπλήρωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται, όμως, συνδικαλιστές αστυνομικοί με τους οποίους συνομίλησε η Huffpost, καθώς και στο παρελθόν έχουν γίνει αντίστοιχες κινήσεις, αλλά πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες και έτσι τα κενά παρέμειναν στα τμήματα. Φέρνουν, μάλιστα, ως παράδειγμα τμήμα στο οποίο τοποθετήθηκαν δεκατέσσερις νέοι αστυφύλακες, αλλά μέσα σε έξι μήνες έμειναν μόνον οι δύο.

Δημοφιλή