Επίσπευση αποφάσεων από Μητσοτάκη - Ολο και πιο κοντά ο ανασχηματισμός

Ο πρωθυπουργός άλλαξε το πρόγραμμα του και δεν μεταβαίνει στην Ιορδανία - Με ενδιαφέρον αναμένεται τηλεοπτική του συνέντευξη το απόγευμα της Τρίτης.
Eurokinissi

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και κυρίως η απώλεια ενός σημαντικού ποσοστού για τη Νέα Δημοκρατία ήχησε ως «καμπανάκι», τόσο εντός της Πειραιώς όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρωί της Δευτέρας (10/6) έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στενούς του συνεργάτες μία πρώτη αποτίμηση της εκλογικής αναμέτρησης. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει ξεκάθαρα προβληματισμός για την επίδοση στις εκλογές που έφερε το κόμμα να κινείται κάτω από τους στόχους που είχαν τεθεί. Μπορεί η διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να είναι σχεδόν διπλάσια, αυτό όμως δεν λέει τίποτα στον πρωθυπουργό, κάτι που τόνισε και στις χθεσινές του (9/6) δηλώσεις.

Όπως είπε, χρειάζεται περισσότερη δουλειά ενώ δήλωσε ότι άκουσε και το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες και που ζητούν την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν, με βασικότερο αυτό του αυξημένου κόστους διαβίωσης.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να δώσει επιπλέον βάρος στα θέματα της καθημερινότητας και η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να αναβάλει το ταξίδι του στην Ιορδανία που ήταν προγραμματισμένο για αύριο Τρίτη, 11 Ιουνίου. Παράλληλα θα απευθυνθεί στους πολίτες μέσω συνέντευξης που θα παραχωρήσει σε τηλεοπτικό σταθμό (Alpha) αύριο το απόγευμα.

Ολο και πιο κοντά ο ανασχηματισμός

Εκεί αναμένεται να τοποθετηθεί για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης ενώ θα δώσει και το στίγμα των αλλαγών που θα κάνει, όπως έχει ήδη προαναγγείλει. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα και κυρίως θα αναφερθεί στη νέα πορεία που θέλει να χαράξει η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές του 2027.

Πολλοί εκτιμούν ότι μία από τις αλλαγές στην οποία θα προχωρήσει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας ευρύς ανασχηματισμός. Στον σχεδιασμό του πριν από τις εκλογές υπήρχε η σκέψη για μία ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου, όμως σε μεταγενέστερο χρόνο. Το χθεσινό αποτέλεσμα όμως ίσως επισπεύσει τις διαδικασίες και φέρει τον ανασχηματισμό νωρίτερα από ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα για το restart της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται το υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 15 Ιουνίου, να γίνει με νέα πρόσωπα. Όλα όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες -ή το αργότερο ημέρες- για αυτό και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αυριανή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοφιλή