ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2021 11:27 EET | Updated 18/03/2021 13:06 EET

Επιτυχείς μεταμοσχεύσεις νεφρών σε δύο γυναίκες μετά τη δωρεάν των οργάνων του Ιάσονα

«Η υπέρβαση της οικογένειας του 23χρονου μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του, σε πράξη αγάπης".

Eurokinissi
Λουλούδια έξω από τη Βουλή στο σημείο που έγινε το τροχαίο με αποτέλεσμα ο Ιάσονας να μείνει εγκεφαλικά νεκρός. 

Δύο γυναίκες, 57 και 55 χρονών που υποβάλλονταν εδώ και περίπου 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση, υποβλήθηκαν με επιτυχία σε μεταμόσχευση νεφρού στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ του Ιπποκράτειου, χάρη στη δωρεά των οργάνων του 23χρονου Ιάσονα ο οποίος είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρός μετά από τροχαίο την περασμένη Παρασκευή μπροστά στη Βουλή. Η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του. 

«Η υπέρβαση της οικογένειας του 23χρονου Ιάσονα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του, σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας» αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και ευχαριστώντας την για την μεγάλη αυτή υπέρβαση.

Μετακίνηση και ΕΔΕ για τον αστυνομικό που έδιωξε μάρτυρα του τροχαίου στη Βουλή

Τροχαίο στη Βουλή: Γιατί δεν συνελήφθη ο αστυνομικός που χτύπησε τη μηχανή

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ., έχει να επιδείξει από την ίδρυσή της πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρική μεταμόσχευση των ενηλίκων (1.695 μεταμοσχεύσεις), ενώ παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (628 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ