Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Προσφυγές στη δικαιοσύνη από ζευγάρια του εξωτερικού

Φέρεται να έχει δοθεί ήδη το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA σε γονείς.
Aleksandra Iarosh via Getty Images

Ζευγάρια από το εξωτερικό προσφεύγουν στη δκαιοσύνη, μετά τις εξελίξεις για την δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών, με σκοπό να μάθουν αν είναι οι γονείς των νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο νοσοκομείο των Χανίων.

Ειδικότερα, έχουν ήδη φτάσει στα Χανιά νεαρά ζευγάρια από το εξωτερικό, τα οποία είχαν απευθυνθεί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής -που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορία βρεφών- και ζητούν από τον εισαγγελέα να δώσει την άδεια να έρθουν σε επαφή με τα νεογέννητα.

Τα ζευγάρια αυτά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κρατούν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά. Είναι σε θέση, δηλαδή, να γνωρίζουν ότι η γυναίκα με το όνομα Χ είναι εκείνη που κυοφορεί το δικό τους παιδί.

Φέρεται να έχει δοθεί ήδη το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA σε γονείς. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλο ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να ισχυρίζονται ότι είναι οι βιολογικοί γονείς των δίδυμων παιδιών που γεννήθηκαν τη Δευτέρα (13/8) στο Nοσοκομείο Χανίων από μία παρένθετη μητέρα γεωργιανής καταγωγής.

Να σημειωθεί ότι συνολικά αυτή τη στιγμή στην Μονάδα Νεογνών του Nοσοκομείου Χανίων υπάρχουν 4 νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες γεωργιανής καταγωγής. Οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν συνεργαστεί με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που ερευνάται από τις αρχές για την εμπορία βρεφών. Την ίδια στιγμή ένα ακόμη μωρό που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να γεννηθεί το επόμενο διάστημα.

(Πηγή: ΕΡΤ)

Δημοφιλή