ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/05/2021 11:58 EEST | Updated 05/05/2021 11:58 EEST

Ηράκλειο: Αγόρι 13 ετών κατηγορείται για βιασμό συνομήλικής του – Βιντεοσκόπησε την πράξη

Ο ανήλικος αρνήθηκε τα περί βιασμού και υποστήριξε ότι όλα έγιναν με τη συγκατάθεση του κοριτσιού.

xijian via Getty Images
.

Με τις κατηγορίες του βιασμού, της βίας και της διακίνησης πορνογραφικού υλικού σε βάρος μίας συνομήλικής του οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης, 4ης Μαΐου, στην Ανακρίτρια ένα αγόρι 13 ετών από το Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχημάτισαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, ο ανήλικος μαθητής μαζί με μία παρέα παιδιών της ίδιας ηλικίας ήταν σε πάρκο της πόλης και κάποια στιγμή πήγε με την συνομήλική του σε ένα παράπηγμα, στην άκρη του πάρκου. Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, βιντεοσκόπησε το περιστατικό με το κινητό τηλέφωνό του και απέστειλε το βίντεο σε κάποιες επαφές του.

Τα πλάνα έπεσαν στην αντίληψη του μεγαλύτερου αδερφού του κοριτσιού, ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς του και εκείνοι προχώρησαν στην καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τα περί βιασμού και υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι όλα έγιναν με τη συγκατάθεση της συνομήλικής του, ενώ ήταν σε γνώση της ότι τη βιντεοσκοπεί.

Στην απολογία του φέρεται να αποκάλυψε ότι την επίμαχη στιγμή, τέσσερις φίλοι του παρακολουθούσαν, τους οποίους και κατονόμασε. Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τα παιδιά και αναμένεται να τα καλέσει η ανακρίτρια για να απολογηθούν, με την κατηγορία της συνέργειας.

Μετά την απολογία του, επέστρεψε στο σπίτι του, καθώς είναι ανήλικος, και ορίστηκε να παρακολουθείται από Επιμελητή Ανηλίκων.