ΑΣΦΑΛΕΙΑ / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχονται ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα

Αυξημένα τα τροχαία φέτος το καλοκαίρι.
Other

Ένα από τα ελάχιστα “καλά” που έφερε η πανδημία, ήταν τα μειωμένα τροχαία ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων βρισκόταν εκτός κυκλοφορίας. Η μειωμένη κίνηση και τα ελάχιστα ατυχήματα, έφεραν σαν αποτέλεσμα μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων, με ειδικές εκπτώσεις από πλήθος ασφαλιστικών εταιρειών.

Η τάση αυτή ήταν φυσικό να σταματήσει πέρυσι το Μάιο, με τη λήξη του τελευταίου lockdown. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του insurancemarket.gr, της δημοφιλέστερης πλατφόρμας σύγκρισης και αγοράς online ασφαλειών στην Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, με τις ασφαλιστικές να ετοιμάζουν αυξήσεις στα ασφάλιστρα, προκειμένου να καλύψουν τις ζημιές.

Κατά 24% αυξήθηκαν τα τροχαία φέτος τον Ιούνιο

Το insurancemarket.gr διεξήγαγε έρευνα με δεδομένα για τα τροχαία ατυχήματα που προέκυψαν στην Ελλάδα φέτος τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021. Από τα στοιχεία προκύπτει μια γενική αύξηση στα ατυχήματα, αλλά και τις βλάβες, με μια “θετική νότα” σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς οδηγών λόγω ατυχημάτων, που είδαν μείωση σε σχέση με πέρυσι τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα για τα τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 24%.

Οι υλικές ζημιές που υπέστησαν τα οχήματα αφορούσαν κυρίως προφυλακτήρες, καθρέπτες, παρμπρίζ και περιμετρικά κρύσταλλα. Περίπου 75% αύξηση σε σχέση με πέρυσι υπήρξε στη χρήση της κάλυψης θραύσης κρυστάλλων, η οποία αναλαμβάνει την αποκατάσταση ζημιών στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου.

Αυξημένη ήταν και η χρήση της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου, δηλαδή οι περιπτώσεις οδηγών που αποζημιώθηκαν, γιατί από δική τους αμέλεια προκλήθηκε ζημιά στο όχημά τους.

Αύξηση και στις κλοπές αυτοκινήτων

Οι περιπτώσεις ολικής και μερικής κλοπής αυτοκινήτων επίσης είδαν αύξηση τον φετινό Ιούνιο. Στην περίπτωση της μερικής κλοπής, παρατηρήθηκαν κυρίως:

⦁ Ζημιές σε κλειδαριές κατά την προσπάθεια διάρρηξης
⦁ Κλοπή μπαταριών αυτοκινήτων
⦁ Κλοπή καταλυτών

Επισημαίνεται πως σε τέτοιες περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος να αποζημιωθείς είναι να έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός κλοπής.

Κοστίζει λίγο ακριβότερα από τη βασική ασφάλεια, αλλά σε καλύπτει σε περίπτωση που σου κλέψουν το αμάξι ή εξαρτήματα που είναι στέρεα προσδεμένα και απαραίτητα για την κίνηση και λειτουργία του. Επιπλέον, σε καλύπτει για ζημιές που θα προκληθούν από πυρκαγιά, έκρηξη και πτώση κεραυνού.

Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα - Πώς θα προστατευτείς;

Η αύξηση των ατυχημάτων για τις ασφαλιστικές μεταφράζεται σε διευρυμένη ανάγκη για αποζημιώσεις. Προκειμένου να καλύψουν όλες αυτές τις ζημιές, είναι αναμενόμενο να προχωρήσουν σε αύξηση των ασφαλίστρων.

Έγκυρες πηγές του κλάδου ασφάλισης αναφέρουν ότι ήδη παρατηρούνται κάποιες αυξήσεις στις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτων, οι οποίες αναμένεται να γίνουν πιο έντονα αντιληπτές από τον Σεπτέμβριο.

Το insurancemarket.gr τονίζει πως η σύγκριση τιμών για ασφάλεια αυτοκινήτου και λοιπών οχημάτων, είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ, για τους οδηγούς που δεν επιθυμούν να πληρώσουν την ανανέωση του συμβολαίου τους για «χρυσάφι». Και μέσα από την πλατφόρμα, λίγα λεπτά αρκούν για να γίνει σύγκριση και αγορά online.

Τα βήματα είναι τα εξής:

⦁ Μπαίνεις στο insurancemarket.gr

⦁ Συμπληρώνεις πινακίδα και στοιχεία ιδιοκτήτη

⦁ Συγκρίνεις προσφορές από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες

⦁ Εξοφλείς και λαμβάνεις το ασφαλιστήριο με email

Μέσα σε 5’ μπορείς να έχεις το συμβόλαιό σου, ακόμα και χωρίς δικαιολογητικά. Για μέγιστη εξοικονόμηση ανά μήνα, προτίμησε ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου με 12 άτοκες δόσεις. Με την ετήσια διάρκεια ασφάλισης μπορείς να εξοικονομήσεις έως 40% σε σχέση με τα συμβόλαια μικρότερης διάρκειας.

Αντίστοιχες αυξήσεις σε ασφάλειες λοιπών οχημάτων

Εκτός από την αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων ΙΧ, αντίστοιχες αυξήσεις είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε στην ασφάλεια μηχανής, αλλά και στα επαγγελματικά οχήματα, δηλαδή στην ασφάλεια φορτηγού και αγροτικού.

Στο insurancemarket.gr συγκρίνεις και εξοικονομείς χρήματα στην ασφάλεια οχημάτων, αλλά και την ασφάλεια σπιτιού. Δοκίμασε κι εσύ την υπηρεσία εντελώς δωρεάν και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!

Δημοφιλή