ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/08/2018 22:06 EEST | Updated 09/08/2018 22:20 EEST

Εξηγήσεις από την ελληνική πρεσβεία ζητά η Ρωσία για καταγγελίες περί μη χορήγησης βίζας σε Ρώσους ιερείς

NurPhoto via Getty Images

Ενώ οι σχέσεις Ρωσίας Ελλάδας περνάνε μια ψυχρότητα το τελευταίο διάστημα, μετά την απέλαση δύο Ρώσων αξιωματούχων από την Ελλάδα και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο διπλωματών της Μόσχας, ένα νέο θέμα ήρθε να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. 

Η Μόσχα τονίζει ότι η πρεσβεία της Ελλάδας αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας σε Ρώσους κληρικούς. 

«Ζητάμε από την ελληνική πρεσβεία να σχολιάσει την κατάσταση και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύδει την πληροφορία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Ξεκαθάρισε δε, ότι εφόσον ευσταθούν οι καταγγελίες των Ρώσων κληρικών, τότε πρόκειται για μία «απαράδεκτη ενέργεια».

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Artyom Geodakyan via Getty Images

Το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις Μόσχας και Αθήνας βρίσκονται σε τεταμένο κλίμα, ιδίως μετά την απέλαση δύο Ρώσων αξιωματούχων από την Ελλάδα και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο διπλωματών της Μόσχας.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε καταγγείλει την απόπειρα δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων και την προσπάθεια εμπλοκής στα εσωτερικά της χώρας, με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Τη Δευτέρα, από την πλευρά της, η Μόσχα προχώρησε στην επιβολή αντιμέτρων εις βάρος της Αθήνας, τα οποία ανακοινώθηκαν στον Έλληνα πρέσβη της ρωσικής πρωτεύουσας.