Εξι πανέξυπνοι τρόποι να διατηρήσουμε την φυσική μας κατάσταση με το τέλος της τηλεργασίας

Υπήρξε η αφετηρία να βάλουμε την γυμναστική στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
Westend61 via Getty Images

Η τηλεργασία, λόγω κορονοϊού, για πολλούς από εμάς, υπήρξε η αφετηρία να βάλουμε την γυμναστική στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Μετά από δύο χρόνια, ένας περίπατος, το τζόγκινγκ, η γυμναστική στο σαλόνι του σπιτιού μας αποτελεί μέρος της ρουτίνας μας. Αλλά καθώς τα μέτρα χαλαρώνουν και επιστρέφουμε στο γραφείο, ενδέχεται να χάσουμε την επαφή με την σωματική άσκηση κάτι που θα επηρεάσει την φυσική μας κατάσταση.

Πως λοιπόν θα διατηρήσουμε την άσκηση στην ζωή μας; Ο γυμναστής Ντομ Θορπ μας δίνει τις απαντήσεις.

Με το πρωινό ξύπνημα

«Αν αντέχουμε το πολύ πρωινό ξύπνημα, σηκωνόμαστε και κάνουμε γυμναστική πριν φύγουμε από το σπίτι ή πάμε γυμναστήριο καθ′ οδόν για το γραφείο.

Στο γυμναστήριο αλλά όχι τις ώρες αιχμής

«Επισκεπτόμαστε το γυμναστήριο μεταξύ 9 και 12 το πρωί ή 2-5 το μεσημέρι. Αυτές είναι οι ώρες που το γυμναστήριο έχει λιγότερο κόσμο και μπορούμε να ασκηθούμε πιο εύκολα».

Στο μεσημεριανό μας διάλειμμα

«Αν δεν έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε το γυμναστήριο τις παραπάνω ώρες το κάνουμε μεταξύ 12 και 2. Σε διαφορετική περίπτωση απολαμβάνουμε έναν περίπατο».

Από και προς το γραφείο

«Μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο σε απόσταση από το γραφείο ή να κατέβουμε από τα μέσα συγκοινωνίας κάποιες στάσεις πιο πριν έτσι ώστε να περπατήσουμε την απόσταση που χρειάζεται για να φθάσουμε».

Μετά το γραφείο

«Αποφεύγουμε να γυρίσουμε σπίτι αμέσως μετά το γραφείο αλλιώς θα καταλήξουμε στον καναπέ. Επιλέγουμε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι. Καθώς όσο μεγαλύτερη η απόσταση τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να πάμε».

Στο γραφείο

«Μπορούμε να κάνουμε μια σειρά ασκήσεων στο γραφείο, εφόσον έχουμε την δυνατότητα, όπως διατάσεις, push ups, κοιλιακούς, προβολές, βαθύ κάθισμα, ραχιαίοι, σανίδα και ακροστασία. Θυμόμαστε πάντα να μην ενοχλούμε τους συναδέλφους μας και να έχουμε μαζί μας αποσμητικό».