Φανταστικό και απλούστατο τρικ για να ξεφλουδίσουμε την πατάτα σε χρόνο ρεκόρ (Βίντεο)

Ακόμη μια φορά που το TikTok μας γλιτώνει από μια τεράστια αγγαρεία.
Natasha Lazaridi via Getty Images

πατάτες ταιριάζουν σε ένα σωρό συνταγές μας. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως το ξεφλούδισμά τους είναι κάπως βαρετό. Εκτός κι αν ακολουθήσουμε το απλούστατο κόλπο της TikToker Ίνα Γκάρτεν για ξεφλούδισμα στο λεπτό.

1. Αντί να ξεφλουδίσουμε την πατάτα πριν τη βράσουμε, με ένα μαχαίρι - όπως βλέπουμε και στο βίντεο - πάμε στη μέση της πατάτας και χαράζουμε περιμετρικά μια γραμμή τόσο βαθιά ως εκεί που φτάνει η φλούδα.

2. Στη συνέχεια βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα της.

3. Όσο βράζει στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε αν η πατάτα τρυπάει εύκολα με ένα πιρούνι.

4. Αν μπορούμε να την τρυπήσουμε εύκολα με το πιρούνι, την αφαιρούμε από το βραστό νερό.

5. Πιάνουμε με το ένα χέρι από τη μία και με το άλλο από την άλλη πλευρά της πατάτας και αφαιρούμε την φλούδα, η οποία ουσιαστικά γλιστράει αμέσως.

Προσοχή στα εξής σημεία

1. Δοκιμάζομε αυτό το κόλπο μόνο με πατάτες με χοντρή φλούδα.

2. Η γραμμή που χαράζουμε γύρω από την πατάτα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφανειακή και να είναι μια και μοναδική. Όσο περισσότερες γραμμές χαράξουμε, τόσο περισσότερα κομμάτια θα πρέπει να τραβήξουμε για να ξεφλουδίσουμε την πατάτα και τόσο περισσότερο χρόνο θα χάσουμε.

3. Όταν δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε την πατάτα, δεν θα πρέπει να βάλουμε το πιρούνι πολύ βαθιά. Καλύτερα μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο από αυτά που εξετάζουν το κατά πόσο έχει ψηθεί το κέικ μας.

4. Ψύξτε τη βραστή πατάτα σε ένα λουτρό πάγου: Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική συμβουλή εκτός από το καλύτερο είδος πατάτας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ένα βήμα που δεν καλύφθηκε στον παραπάνω τροχό. Τοποθετήστε την πατάτα σε ένα παγόλουτρο αφού τη βγάλετε από το βραστό νερό και αφήστε τη να καθίσει μέχρι να κρυώσει αρκετά για να τη χειριστείτε, που είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα. Χωρίς αυτό το βήμα, κινδυνεύετε να κάψετε σοβαρά τα δάχτυλά σας!

(Mε πληροφορίες από yahoo).