Φλόριντα: Αστυνομικός πήγε να τα βάλει με πελώριο αλιγάτορα αλλά τελικά ήταν απλή «παρεξήγηση»

Το «ερπετό» δεν ανταποκρίθηκε σε καμία από τις προκλήσεις του αξιωματικού.
Treasure Island Police Department

Αστυνομικός που βγήκε για περιπολία συνάντησε πελώριο αλιγάτορα, που κοιμόταν σε μια από τις παραλίες του Κόλπου της Φλόριντα. Από εκεί και ύστερα όμως, τα πράγματα πήραν περίεργη τροπή. Το περιστατικό συνέβη στις 11 Μαΐου, στο Treasure Island, ενώ σε φωτογραφία που κοινοποίησε στον ιστότοπό της η αστυνομία, βλέπουμε πως ο αλιγάτορας δεν ήταν και πολύ πρόθυμος να ανταποκριθεί στα σκουντήγματα του αστυνομικού στην τεράστια ουρά του.

Και αυτό γιατί παρά την τρομακτική όψη του, η οποία μέσα στη νύχτα θα μπορούσε να τρομάξει ακόμα και τον πιο δύσπιστο περαστικό, ο αλιγάτορας δεν ήταν αληθινός. Ήταν απλώς ένα αριστοτεχνικά φτιαγμένο γλυπτό από άμμο.

Η ταυτότητα του αξιωματικού δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο στο στιγμιότυπο που έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, φαίνεται πανέτοιμος να τα βάλει με ένα άγριο πλάσμα, σχεδόν διπλάσιο από τον ίδιο.

Αμέσως μόλις ο αστυνομικός ανακάλυψε πως επρόκειτο απλώς για ένα γλυπτό από άμμο, «λεηλάτησε» το σπουδαίο έργο ποδοπατώντας το, για χάρη τόσο των ανθρώπων όσο και της άγριας ζωής.

Ο Μάιος άλλωστε, είναι η περίοδος όπου οι θαλάσσιες χελώνες στη Φλόριντα φτιάχνουν τις φωλιές τους και τα περίτεχνα γλυπτά από άμμο θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στους παράγοντες που εμποδίζουν τις χελώνες να σκάψουν, προκειμένου να ετοιμάσουν το σπιτικό τους.

«Λατρεύουμε όλους αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους που δημιουργούν έργα τέχνης στην άμμο, αλλά καθώς διανύουμε την η εποχή της φωλεοποίησης των χελωνών, είναι σημαντικό να κατεδαφίζουμε τα κάστρα και τα γλυπτά από άμμο πριν εγκαταλείψουμε την παραλία. Οι θαλάσσιες χελώνες θα μας ευγνωμονούν γι′ αυτό», έγραψε η αστυνομία.

Η ανάρτηση στο Facebook έχει λάβει περισσότερες από 1.000 αντιδράσεις και σχόλια, με πολλούς να θεωρούν το γλυπτό δημιουργικό, μα και ταυτόχρονα τόσο τρομακτικό.

«Ω Θεέ μου! Βλέποντας τη φωτογραφία για ένα δευτερόλεπτο μου κόπηκε η ανάσα!», έγραψε η Μέλοντι Ρεβερόν.

«Φαντάσου να περπατούσες σε μια παραλία βραδιάτικα και να ερχόσουν αντιμέτωπος με κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Μπροκ-Τρίσελ Όουενς, κάτοικος της Φλόριντα.

Με πληροφορίες από yahoo