Ιταλία: Λαγωνικό εντόπισε φορτίο κοκαΐνης αξίας 800 εκατ. σε τελάρα με μπανάνες

Εάν το φορτίο είχε διαφύγει της ανίχνευσης του Τζόελ, τα εμπορευματοκιβώτια με την κοκαΐνη θα συνέχιζαν τη διαδρομή τους μέσω της Μεσογείου προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Σε αυτή την εικόνα που προέρχεται από βίντεο της Ιταλικής Αστυνομίας, ένας αξιωματικός υποδεικνύει στον σκύλο του πού να ψάξει για κοκαΐνη ανάμεσα σε ένα φορτίο μπανάνες, στο λιμάνι της Gioia Tauro, στη νότια Ιταλία, Τρίτη 16 Μαΐου 2023.
Σε αυτή την εικόνα που προέρχεται από βίντεο της Ιταλικής Αστυνομίας, ένας αξιωματικός υποδεικνύει στον σκύλο του πού να ψάξει για κοκαΐνη ανάμεσα σε ένα φορτίο μπανάνες, στο λιμάνι της Gioia Tauro, στη νότια Ιταλία, Τρίτη 16 Μαΐου 2023.
TWITTER

Με τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου σκύλου, η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 2.700 κιλά (περίπου 3 τόνους) κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε 70 τόνους συσκευασμένων μπανανών οι οποίες στάλθηκαν από τον Ισημερινό, δήλωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Η αστυνομία εκτίμησε ότι η κοκαΐνη, την οποία περιέγραψε ως υψηλής ποιότητας, θα μπορούσε να αποφέρει στους διακινητές περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις, αν είχε φτάσει στον τελικό προορισμό της στην Αρμενία.

Η τελωνειακή αστυνομία είχε υποψίες για δύο κοντέινερ σε ένα φορτηγό πλοίο που έφτασε πρόσφατα στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας, στο «πόδι» της ιταλικής χερσονήσου και προπύργιο της Ντράγκετα.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μηχανές σάρωσης και τον σκύλο Τζόελ για να εντοπίσούν πακέτα κοκαΐνης κρυμμένα σε κουτιά στοιβαγμένα σε φορτηγό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Τζόελ πήδηξε ψηλά και με ανυπομονησία όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πίσω πόρτες του φορτηγού και και χτύπησε με μανία τα ξεφορτωμένα κιβώτια για να προσπαθήσει να μετακινήσει τις μπανάνες στην άκρη, ανέφερε η αστυνομία.

Εάν το φορτίο είχε διαφύγει της ανίχνευσης του Τζόελ, τα εμπορευματοκιβώτια με την κοκαΐνη θα συνέχιζαν τη διαδρομή τους μέσω της Μεσογείου σε ένα λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας στη Γεωργία για τελική μεταφορά στην Αρμενία, ανέφεραν οι αρχές.

Η μονάδα δίωξης της μαφίας βοήθησε στην κατάσχεση της κοκαΐνης.

Το λιμάνι Τζόια Τάουρο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ιταλίας, βρίσκεται εδώ και καιρό υπό την παρακολούθηση των ερευνητών της μονάδας, λόγω της εγγύτητάς του σε πόλεις όπου η ’Ντράγκετα έχει βάσεις. Η εγκληματική οργάνωση είναι ένας από τους ισχυρότερους διακινητές κοκαΐνης στον κόσμο.

Από την αρχή του 2021, και συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας κατάσχεσης, η τελωνειακή αστυνομία στο λιμάνι έχει αναχαιτίσει και κατασχέσει συνολικά 37 τόνους κοκαΐνης.

Δημοφιλή