Ιταλία: Συνελήφθη σε καθεδρικό ναό ο φερόμενος ως αρχηγός της Ντραγκέτα (βίντεο)

Ο Πασκουάλε Μποναβότα καταζητείται από την αστυνομία από το 2018, αφού διέφυγε μετά από ένταλμα σύλληψης για φόνο.
twitter

Το φερόμενο ως αφεντικό ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της μαφίας της Ιταλίας συνελήφθη από την αστυνομία σε καθεδρικό ναό στην πόλη της Γένοβας.

Ο Πασκουάλε Μποναβότα καταζητείται από την αστυνομία από το 2018, αφού διέφυγε από ένταλμα σύλληψης για φόνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 49χρονος ηγείται της διαβόητης μαφιόζικης Ντραγκέτα.

Η οργάνωση είναι η πιο ισχυρή μαφιόζικη οικογένεια της Ιταλίας και λέγεται ότι ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Ο Πασκουάλε Μποναβότα- τον οποίο η εφημερίδα La Stampa περιγράφει ως το “μικρό αφεντικό” - βρισκόταν στον καθεδρικό ναό της πόλης όταν συνελήφθη και είχε μαζί του μια πλαστή ταυτότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Είναι ένας από τους κατηγορούμενους σε μια εν εξελίξει μεγάλη δίκη, στην οποία περισσότερα από 300 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Στην υπόθεση αυτή, ο Μποναβότα περιγράφεται ως αυτός που ”έπαιρνε τις πιο σημαντικές αποφάσεις” μαζί με άλλα κορυφαία αφεντικά της Νταγκέτα και ”φρόντιζε για τα συμφέροντα της οργάνωσης στην περιοχή της Ρώμης και στους τομείς των τυχερών παιχνιδιών και της διακίνησης ναρκωτικών”, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η σύλληψή του έρχεται τρεις μήνες μετά την υψηλού προφίλ σύλληψη του επικεφαλής της σικελικής μαφίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο τον Ιανουάριο μετά από 30 χρόνια φυγής.

Το εγκληματικό συνδικάτο Ντραγκέτα βασίζεται γύρω από οικογενειακές φατρίες, οι οποίες παραδοσιακά έλεγχαν τα χωριά στις κορυφές των βουνών της νότιας περιοχής της Καλαβρίας.

Ενώ η Κόζα Νόστρα της Σικελίας και η Καμόρα γύρω από τη Νάπολη είναι περισσότερο γνωστές διεθνώς, και οι δύο έχουν αποδυναμωθεί από την αστυνομική καταστολή.

Ως αποτέλεσμα, η Ντραγκέτα πήρε τη θέση τους και είναι πλέον η πιο ισχυρή μαφία της Ιταλίας, με παρακλάδια σε όλο τον κόσμο, από τη Νότια Αμερική μέχρι την Αυστραλία, και εκτιμώμενο ετήσιο τζίρο περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικεύονται στη διακίνηση κοκαΐνης και κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά- θεωρείται ότι ελέγχουν πλέον έως και το 80% του ευρωπαϊκού εμπορίου του ναρκωτικού.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή