Φλόριντα: Μήνυση σε σερίφη για «δυσφήμιση» του «Τροχού της Τύχης»

Ο ενάγων υποστηρίζει ότι έχασε τη δουλειά του διότι δεν ήταν καταζητούμενος όταν το όνομά του εμφανίστηκε στα βίντεο του σερίφη.
via Associated Press

Ένας άνδρας κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον ενός σερίφη από τη Φλόριντα που δημοσιεύει εβδομαδιαία βίντεο βασισμένα στο γνωστό τηλεπαιχνίδι ”Ο τροχός της τύχης” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι δεν ήταν καταζητούμενος όταν το όνομα και η εικόνα του εμφανίστηκαν πολλές φορές το 2021 στις δημοσιεύσεις του σερίφη.

Λόγω των αναρτήσεων του σερίφη, ο Ντέιβιντ Γκέι έχασε τη δουλειά του και υπέστη ψυχική οδύνη, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε και με την οποία ζητά αποζημίωση άνω των 50.000 δολαρίων. Η μήνυση κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο κρατικό δικαστήριο στην κομητεία Μπρέβαρντ, κατά μήκος της ακτής της Φλόριντα.

Ενας... υποψήφιος εργοδότης του Γκέι του τηλεφώνησε καθώς πήγαινε στη νέα του δουλειά την πρώτη μέρα και του είπε να μην κάνει καν τον κόπο να εμφανιστεί καθώς είχε δει τα βίντεο του σερίφη της κομητείας Μπρέβαρντ, Γουέιν Αϊβι.

Στα βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αϊβι περιστρέφει έναν τροχό με φωτογραφίες αυτών που περιγράφονται ως 10 από τους πιο καταζητούμενους φυγάδες της κομητείας.

«Όλοι το παρακολουθούν. Ακόμη και οι φυγάδες το παρακολουθούν» για να δουν ποιος γίνεται «φυγάς της εβδομάδας», ανέφερε ο Άιβι στο Associated Press.

Ο Γκέι καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2020 σε τρία χρόνια αναστολής για αδιευκρίνιστο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για παραβίαση της φυλάκισης τον Ιανουάριο του 2021, αφού είχε συλληφθεί αρκετές εβδομάδες νωρίτερα κατηγορούμενος για το πλημμέλημα ενδοοικογενειακής επίθεσης. Υποστήριξε ότι πίστευε ότι ο πατέρας του είχε επιτεθεί στη μητέρα του και η υπόθεση τελικά απορρίφθηκε.

Ωστόσο, ενώ ο Γκέι βρισκόταν στη φυλακή για την παραβίαση της σύλληψης υπό αναστολή, ο Αϊβι είπε σε ένα βίντεο του “Τροχού της Τύχης” ότι ο Γκέι ήταν καταζητούμενος, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ήδη στη φυλακή της κομητείας Μπρέβαρντ, σύμφωνα με τη μήνυση.

Ο Γκέι εμφανίστηκε σε τρία ακόμη επεισόδια του “Τροχού της Τύχης”, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας αφότου καταδικάστηκε σε αναστολή με τους ίδιους όρους που είχαν προηγουμένως επιβληθεί και αφέθηκε ελεύθερος, ανέφερε η μήνυση.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα