Φλόριντα: Ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων ήθελε να κάνει «τρίο» - Κατέληξε με καταγγελία για βιασμό

Ο Κρίστιαν Ζίγκλερ και η σύζυγός του Μπρίτζετ, θεωρούνται υπέρμαχοι των οικογενειακών και χριστιανικών αξιών.
Ο πρόεδρος του Κόμματος της Φλόριντα Κρίστιαν Ζίγκλερ απευθύνεται στους παρευρισκόμενους στη Σύνοδο Κορυφής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Φλόριντα για την Ελευθερία, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στο Κισίμι της Φλόριντα
Ο πρόεδρος του Κόμματος της Φλόριντα Κρίστιαν Ζίγκλερ απευθύνεται στους παρευρισκόμενους στη Σύνοδο Κορυφής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Φλόριντα για την Ελευθερία, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στο Κισίμι της Φλόριντα
via Associated Press

Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες μιας καταγγελίας βιασμού εναντίον του Κρίστιαν Ζίγκλερ, του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Φλόριντα, ο οποίος θεωρείται σημαντική φυσιογνωμία στο σύγχρονο συντηρητικό κίνημα, αντικρούουν τις οικογενειακές, χριστιανικές αξίες για τις οποίες ο Ζίγκλερ και η σύζυγός του Μπρίτζετ, έχουν επαινεθεί.

Εκθεση από το αστυνομικό τμήμα της Σαρασότα που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Κυβερνητικής Λογοδοσίας της Φλόριντα αποκάλυψε ότι ο Ζίγκλερ βρίσκεται υπό ενεργή ποινική έρευνα που αφορά ”βιασμό” και ”κατηγορία για σεξουαλική επίθεση” που συνέβη στις 2 Οκτωβρίου.

Μια ένορκη βεβαίωση εντάλματος έρευνας που περιήλθε στην κατοχή της ίδιας ομάδας παρακολούθησης φανέρωσε επιπλέον ότι ο Ζίγκλερ και η σύζυγός του, Μπρίτζετ Ζίγκλερ, συνιδρύτρια της συντηρητικής ομάδας ”γονικών δικαιωμάτων” “Moms for Liberty”, είχαν τριπλή σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα που κατηγορεί τον πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων της Φλόριντα για βιασμό.

Η ένορκη κατάθεση ανέφερε ότι η γυναίκα και η Μπρίτζετ Ζίγκλερ δήλωσαν και οι δύο ξεχωριστά στην αστυνομία ότι έκαναν... τρίο με τον Κρίστιαν Ζίγκλερ περισσότερο από ένα χρόνο πριν από το φερόμενο περιστατικό του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης.

Οι Ζίγκλερ σκόπευαν να κάνουν ξανά σεξ στις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, αλλά η γυναίκα ακύρωσε την συνάντηση αφού έμαθε ότι η Μπρίτζετ Ζίγκλερ δεν μπορούσε να έρθει, ανέφερε η Washington Post.

«Το έκανα κυρίως για εκείνη», ανέφερε η γυναίκα, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Ωστόσο, ο Κρίστιαν Ζίγκλερ, εμφανίστηκε στο διαμέρισμα της γυναίκας και τη βίασε, όπως είπε η γυναίκα στην αστυνομία της Σαρασότα , σύμφωνα με την Post.

Η προφανής παραδοχή της Μπρίτζετ Ζίγκλερ ότι είχε μια τριπλή σεξουαλική επαφή με μια άλλη γυναίκα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την σταυροφορία της για την εφαρμογή του λεγόμενου νόμου της Φλόριντα “Don’t Say Gay”, ο οποίος έχει επεκταθεί για να περιορίσει τη διδασκαλία στα σχολεία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα- ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που οι αντίπαλοί του θεωρούν ότ ενθαρρύνει ένα εχθρικό περιβάλλον για τους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές.

Εν τω μεταξύ, η καταγγελία για βιασμό εναντίον του Κρίστιαν Ζίγκλερ απέχει παρασάγγας από τις «οικογενειακές» αξίες για τις οποίες τον εξυμνούν οι υποστηρικτές του.

Ο Ρον ντεΣάντις, Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα είχε πει για την Μπρίτζετ Ζίγκλερ σε δείπνο του κόμματος στην Σαρασότα το 2021: «Χρειαζόμαστε μέλη στο διοικητικό συμβούλιο των σχολίων όπως η Μπρίτζετ Ζίγκλερ, θέλουμε να έχουμε στελέχη σαν αυτή σε κάθε κομητεία»

Να σημειωθεί πως η Μπρίτζετ Ζίγκλερ αποχώρησε από την οργάνωση Moms for Liberty στα τέλη του 2021. Παρόλα αυτά, διορίστηκε από τον ΝτεΣάντις σε μια θέση στο συμβούλιο της Περιφέρειας Εποπτείας Τουρισμού της Κεντρικής Φλόριντα, της ειδικής φορολογικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το Disney World.

Ωστόσο, ο ΝτεΣάντις δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το ντιμπέιτ με τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νίουσομ την Παρασκευή (1/12) ότι ο Κρίστιαν Ζίγκλερ πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του.

Πηγή: Business Insider

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Φλόριντα Σπένσερ Ρόουτς δήλωσε στην Post ότι οι ισχυρισμοί κατά των Ζίγκλερ αποτελούν «τεράστιο πλήγμα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» και αντιβαίνουν τις αρχές που εκπροσωπούσε το ζευγάρι.

«Είχαν παρουσιάσει τους εαυτούς τους ως πρότυπα των χριστιανικών συντηρητικών οικογενειακών αξιών», δήλωσε ο Ρόουτς στην Post. «Και νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ βαριά αίσθηση προδοσίας, σίγουρα ανάμεσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα».

Ο Ζίγκλερ σε δήλωση που απέστειλε στους Ρεπουμπλικάνους της πολιτείας το Σάββατο τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών και ότι ο ίδιος και η σύζυγός του στοχοποιούνται επειδή είναι «πολύ δυνατές πολιτικές φωνές», ανέφερε το Associated Press.

Δημοφιλή