Φωτιές σε Σαμοθράκη, Πρέβεζα και Ηλεία

Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
.
.
Eurokinissi

Φωτιές είναι σε εξέλιξη στον Πύργο Ηλείας, την περιοχή Προφήτης Ηλίας Ζηρού Πρέβεζας και στη Σαμοθράκη.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της Ε.Ο Πύργου- Ολυμπίας στον Πύργο Ηλείας, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ζηρού Πρέβεζας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος Σαμοθράκης επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 11 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη) και 4 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν ο στρατός, με 10 στελέχη, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά καίει δασική περιοχή με βελανιδιές πάνω από το χωριό των Θερμών, σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 4) πυρκαγιάς προβλέπεται για την Τετάρτη για κεντρική Αττική και νότια Εύβοια, Αργολίδα, περιοχές σε Βοιωτία, Κορινθία και Έβρο, Χίο και Ψαρά. Υψηλός κίνδυνος (3) προβλέπεται για πολλές περιοχές της χώρας.

Δημοφιλή