ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

H Πλαίσιο Computers και η Άτρακτος στηρίζουν τον διαγωνισμό φωτογραφίας «A Day in Your Life»

Η έκθεση δημιουργεί ένα αφήγημα μεταξύ 32 φωτογραφιών ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της Τhe HOME Project, στην Αθήνα.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ Εγκαίνια Έκθεσης με Live Music Event & Dj Set |Τετάρτη 24 Μαΐου ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Atraktos, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, 10441
ΕΓΚΑΙΝΙΑ Εγκαίνια Έκθεσης με Live Music Event & Dj Set |Τετάρτη 24 Μαΐου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Atraktos, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, 10441
Πλαίσιο

Απαραίτητη Εκδήλωση Ενδιαφέροντος ΕΔΩ

H Πλαίσιο Computers & η Άτρακτος στηρίζουν το «A Day in Your Life», τον διαγωνισμό φωτογραφίας της βραβευμένης με BAFTA καλλιτέχνιδος, Alison Jackson. Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Άτρακτο δημιουργεί ένα αφήγημα μεταξύ τριάντα δύο φωτογραφιών ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της Τhe HOME Project στην Αθήνα, όπως επίσης και πρωτοεμφανιζόμενες φωτογραφίες που δείχνουν πως τα παιδιά συνεργάστηκαν backstage με την Jackson, στα πλαίσια του «A Day in Your Life Competition».

Η Πλαίσιο Computers στήριξε τον Διαγωνισμό «A Day in your Life» μεταξύ 19-22 Ιουλίου 2022, της Alison Jackson στην Αθήνα. Έντεκα παιδιά που διαμένουν στους ξενώνες της The HOME Project έλαβαν μέρος σε εργαστήρια, περιηγήθηκαν στη πόλη, συζήτησαν, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία και φωτογράφισαν με θέμα, όπως παραπέμπει η ονομασία του workshop «A Day In Your Life».

Ο διαγωνισμός επεκτάθηκε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε οργάνωση και παραγωγή της Μαρίνας Νικολετοπούλου. To «A Day in Your Life» είναι ένας ειδικά δομημένος διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά και νέους, εστιάζοντας στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους.

Η Άτρακτος φιλοξενεί την φωτογραφική έκθεση από τις 24 έως τις 26 Μαΐου 2023. Η έκθεση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς μέσα από τα μάτια των παιδιών την καθημερινότητα τους.

Η Πλαίσιο Computers, για ακόμη μία φορά, αποδεικνύει την εγγενή της προσήλωση σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, μέσω του ’’A Day in your Life Competition” και ενθαρρύνει νέους και παιδιά να εκφραστούν, να γνωρίσουν τα ενδιαφέροντα τους, να δημιουργήσουν και ύστερα να σπουδάσουν ή να εργαστούν στον τομέα των Τεχνών.

Στα πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης ο καλλιτέχνης Joseph Mouzakitis, μέλος του συγκροτήματος ATH Kids collective και ιδρυτής του ‘ESCAPADE’ θα παρουσιάσει DJ set και ο Complex Shadow ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ATH Kids collective θα παρουσιάσει live music performance.

Εγκαίνια με Live Music Event & Dj Set, Τετάρτη 24 Μαΐου, Dj Set & Live θα

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης - Είσοδος Ελεύθερη:

  • Πέμπτη 25 Μαΐου, ώρες 10 π.μ. έως 6 μ.μ.
  • Παρασκευή 26 Μαΐου, ώρες 10 π.μ. έως 6 μ.μ.

Έκθεση Ανοιχτή στο Κοινό

Επιμέλεια Έκθεσης Μαρίνα Νικολετοπούλου

Ποια είναι η πολυβραβευμένη καλλιτέχνης Αlison Jackson

Δημοσιεύσεις της Jackson περιλαμβάνουν τα βιβλία: Private (2004, Penguin Books) Confidential: What you see in this book is not ‘real’ (2007, Taschen), Stern Fotographie 70 (2012, teNeues), και Private (2016 published by Alison Jackson). Η δουλειά της επίσης περιλαμβάνεται σε πολλές δημόσιες συλλογές μουσείων, όπως: The Parliamentary Art Collection, London; The National Portrait Gallery, London; SF MOMA, San Francisco; The Royal College of Art, London; Musée de la Photographie, Charleroi, Brussels; The Frances Foundation, Paris; The International Centre of Photography.

Πέρα από τη φωτογραφία, η Jackson είναι μέλος του Alumni Council for The Royal College of Art και Επίτροπος στο Chelsea Art Theatre, και επίσης δραστηριοποιείται ως μέντορας για νέους καλλιτέχνες. Το 2019 η Jackson δημιούργησε και λανσάρισε τον γνωστο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Μια μέρα στη Ζωή Σου» (A Day in Your Life), με στόχο να ανακαλύψει νέους ταλαντούχους φωτογράφους από μειονεκτικά περιβάλλοντα, να ενθαρρύνει την τεχνη και τους νεους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Μαρίνα Νικολετοπούλου, Brand Consultant, τηλ. 6944435552, marinanicoletopoulos@gmail.com

https://www.dayinyourlife.co.uk/ , www.marinanicoletopoulos.com

Δημοφιλή