ΔΙΕΘΝΕΣ
03/05/2019 23:45 EEST

Ισπανία: 19χρονος έχασε την ζωή του από ταύρο στο Φεστιβάλ του Σαν Βιθέντε Φερέρ

Αυτό είναι το δεύτερο θανάσιμο περιστατικό τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες.

ASSOCIATED PRESS

Ενας 19χρονος έχασε την ζωή του την Πρωτομαγιά, κατά την διάρκεια φεστιβάλ ταύρων, στην επαρχία της ανατολικής Ισπανίας, Καστεγιόν, στους δρόμους της περιοχής Τσίλτσες.

Ο Φραν Γονζάλες, όπως είναι το όνομα του άτυχου νεαρού, τρυπήθηκε από το κέρατο του ταύρου στην βουβωνική χώρα, στην προσπάθεια του να αποφύγει έναν από αυτούς. Αν και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, δεν τα κατάφερε τελικά, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, την επομένη του τραγικού ατυχήματος, στο Φεστιβάλ του Σαν Βιθέντε Φερέρ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φραν Γκονζάλες, σε ένδειξη σεβασμού στην οικογένεια του και στους φίλους του.

Αυτό είναι το δεύτερο θανάσιμο περιστατικό τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, αφού την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, ένας 74χρονος χτυπήθηκε από ταύρο σε αντίστοιχο φεστιβάλ, στην πόλη Βεχέρ ντε λα Φροντέρα, στην Ανδαλουσία. Ο Ισπανός θεατής, Χουάν Χοσέ Μπάρο, υπέστη διάτρηση στον πνεύμονα καθώς και κατάγματα στα πλευρά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα έχουν χάσει την ζωή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαν Φερμίν, της Παμπλόνα. Πρόκειται για το πιο διάσημο φεστιβάλ ταύρων στην Ισπανία, το οποίο διεξάγεται τον Ιούλιο.

Πηγή: Independent