Ισπανία: Δεύτερη διώξη κατά της Σακίρα για φοροδιαφυγή

Η Κολομβιανή σταρ παρέλειψε την καταβολή φόρου 6,7 εκατ. ευρώ για τα εισοδήματά της το 2018.
via Associated Press

Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη κατηγορούν την Σακίρα ότι δεν πλήρωσε φόρους ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ για τα εισοδήματά της το 2018.

Η Κολομβιανή ποπ σταρ φέρεται να χρησιμοποίησε μια υπεράκτια εταιρεία που εδρεύει σε «φορολογικό παράδεισο» για να αποφύγει την καταβολή του φόρου, ανέφεραν οι εισαγγελείς της Βαρκελώνης σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, της κοινοποιήθηκαν οι κατηγορίες στο Μαϊάμι, όπου ζει.

Η Σακίρα πρόκειται ήδη να δικαστεί στη Βαρκελώνη στις 20 Νοεμβρίου σε μια ξεχωριστή υπόθεση φοροδιαφυγής που σχετίζεται από το πού ζούσε μεταξύ 2012-2014. Στην υπόθεση αυτή, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εισαγγελείς της Βαρκελώνης ισχυρίζονται ότι η Κολομβιανή κάτοχος Grammy πέρασε περισσότερο από το μισό της περιόδου 2012-2014 στην Ισπανία και ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχει πληρώσει φόρους στη χώρα, παρόλο που η επίσημη κατοικία της ήταν στις Μπαχάμες.

Οι ισπανικές φορολογικές αρχές άνοιξαν την τελευταία υπόθεση εναντίον της Σακίρα τον περασμένο Ιούλιο. Αφού εξέτασαν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες, οι εισαγγελείς αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή δίκης.

Οι φορολογικές αρχές της Ισπανίας την τελευταία δεκαετία περίπου έχουν βάλει στο στόχαστρό τους αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, επειδή δεν πλήρωναν πλήρως τους φόρους που τους αναλογούσαν. Οι εν λόγω παίκτες κρίθηκαν ένοχοι για φοροδιαφυγή, αλλά απέφυγαν τη φυλάκιση χάρη σε μια διάταξη που επιτρέπει στον δικαστή να απαλλάσσει από ποινές διάρκειας κάτω των δύο ετών για όσους παρανομούν για πρώτη φορά.

Δημοφιλή