Ισπανία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με 2 νεκρούς, απομακρύνθηκαν 250 παιδιά

Συνέργεια έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να εκκενώσουν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός κοντινού θεματικού πάρκου.
Europa Press News via Getty Images

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής βιοντίζελ στη βόρεια Ισπανία την Πέμπτη, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους ενώ 250 παιδιά που έκαναν εκδρομή κοντά, απομακρύνθηκαν, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία την Πέμπτη.

Το βίντεο της αστυνομίας από την έκρηξη δείχνει φλόγες να τυλίγουν το εργοστάσιο στη βόρεια περιοχή της Λα Ριόχα, στέλνοντας μεγάλα λοφία μαύρου καπνού στον ουρανό. Οι δύο άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν και οι δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, είπε η αστυνομία.

Συνεργεία έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να εκκενώσουν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός κοντινού θεματικού πάρκου.

«Μόλις λίγα μέτρα μακριά από το εργοστάσιο ήταν σε εξέλιξη μια εκδρομή 250 παιδιών που έπρεπε να μεταφερθούν εκτός κινδύνου σε άλλη περιοχή», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα από τα παιδιά δεν τραυματίστηκε. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της έκρηξης.

Ο δήμος της Καλαόρα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, ανέφερε στο Twitter ότι απέκλεισε περίμετρο ενός χιλιομέτρου γύρω από το εργοστάσιο καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εργάζονται για να κρατήσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος Eλίσα Γαρίδο. «Το εργοστάσιο και η βιομηχανική περιοχή έχουν εκκενωθεί πλήρως».