Ισραήλ: Επίθεση Παλαιστίνιου με όχημα και μαχαίρι σε πεζούς - Τουλάχιστον 7 τραυματίες

Νεκρός ο δράστης - Μυρίζει μπαρούτι στην περιοχή μετά τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη.
via Associated Press

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι και εμβολισμό αυτοκινήτου στο Τελ Αβίβ την Τρίτη από έναν δράστη που πιστεύεται ότι είναι Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισραήλ, αποκαλώντας το περιστατικό «τρομοκρατικό».

AMIR COHEN via Reuters

Ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» από έναν πολίτη που ανταποκρίθηκε πρώτος, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας γιατρός που τον εξέτασε στο σημείο είπε στο ραδιόφωνο Kan του Ισραήλ ότι έπεσε νεκρός από πυρά.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή για παλαιστινιακές επιθέσεις μια ημέρα μετά την έναρξη μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

via Associated Press

Ο Καλέντ Αλ-Μπατς, ανώτερος αξιωματούχος του υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος της Ισλαμικής Τζιχάντ, επαίνεσε την επίθεση ως «μια αρχική και φυσική απάντηση της αντίστασης απέναντι σε αυτό που συμβαίνει στη Τζενίν», αν δεν ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

via Associated Press

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει ένα ημιφορτηγό να έχει ανέβει σε ένα πεζοδρόμιο κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο. Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων είπε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες έφεραν τραύματα από μαχαίρι.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη

Λίγο αργότερα η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος, μέλος της Χαμάς, ήταν ο δράστης, τονίζοντας ότι αυτή έγινε ως μια «πρώτη απάντηση» στη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Ήταν μια ένδειξη ότι «οι κατοχικές δυνάμεις θα πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα στη Τζενίν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

(με πληροφορίες από Jerusalem Post, Times of Israel, Reuters)