ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/09/2019 08:35 EEST | Updated 10/09/2019 09:04 EEST

Καρτερός: ΣΥΡΙΖΑ, μια «μικρή Ελένη» που «κάθεται και κλαίει»

Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσει τις «κουτουλιές».

Eurokinissi
Eurokinissi

Με την «μικρή Ελένη» που «κάθεται και κλαίει» παρομοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Καρτερός, διευθυντής του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα έως τον Ιούλιο. Καλεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσει τις «κουτουλιές».

Σε άρθρο του στην σημερινή «Αυγή» ο δημοσιογράφος Θ. Καρτερός διαπιστώνει «πολιτική -και προσωπική ενίοτε- κατάθλιψη και γκρίνια» στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει: «γιατί κάναμε εκλογές τον Ιούλιο, γιατί δεν τα μοιράσαμε εμείς, γιατί δεν κάνουμε δυναμική αντιπολίτευση, τι έκανε το οικονομικό επιτελείο, τι δεν έκανε το πρωθυπουργικό επιτελείο. Γιατί δεν παίζει στις μικρές οθόνες η μικρή Ελένη, που κάθεται και κλαίει. Και φαντάζεται ότι το κλάμα της θα ακουστεί -από ποιον;- και θα διορθώσει τα παρελθόντα, τα παρόντα και τα μέλλοντα». «Άσχημο θέαμα...», σχολιάζει και μεταφέρει μία ιστορία: ««Γιατί κλαις;» ρώτησε ο διαβάτης ένα παιδί που έκλαιγε στην ερημιά. «Είχα δυο νομίσματα και μου έκλεψε κάποιος το ένα» απάντησε εκείνο. «Και δεν ήρθε κανείς να σε βοηθήσει;». «Όχι, γιατί δεν ακούγομαι» είπε με προσμονή βοήθειας το παιδί. «Ε, τότε κλάψε πιο δυνατά είπε ο διαβάτης» και του πήρε και το άλλο νόμισμα».

«Φτάνει με την κατάθλιψη, γιατί αυτοί έχουν ξεσαλώσει, δεν κρύβονται πια, κι έχουν βαλθεί να μας πάρουν και το νόμισμα που μας απέμεινε. Την υπομονή, την επιμονή και το θάρρος που χαρακτήριζαν πάντα την Αριστερά και τους αριστερούς σε καιρούς απείρως πιο σκοτεινούς από σήμερα», αναφέρει ο Θ. Καρτερός και «συστήνει»: «ως εκ τούτου... Μαγιακόφσκι: Μ’ όλη μας τη φωνή. Κι αν είν’ κανείς σας δίχως χέρια, να ’ρθεί να χτυπηθεί με κουτουλιές. Και με κουτουλιές, ναι. Άντε, γιατί, ενώ εμείς ομφαλοσκοπούμε τα της ήττας -που μεταξύ μας, όταν ένας στους τρεις Έλληνες σε εμπιστεύεται στην κάλπη και σε συνθήκες προπαγανδιστικού ζόφου, δεν τη λες και ήττα-, εκείνοι εκτελούν τα μικρά και μεγάλα τους πραξικοπήματα».