Κατατέθηκε έφεση για την αδειοδότηση του Άρη

Σε κίνδυνο τίθεται η ευρωπαϊκή συμμετοχή του.
Eurokinissi Sports

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη, βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο για την επόμενη χρονιά.

Παρ’ ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης συμπεριλήφθηκε στις 10 ομάδες που πήραν άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA, μετά το εξώδικο που έστειλε ο Βόλος, ο οποίος κατήγγειλε παράτυπη αδειοδότηση της ΠΑΕ τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Μάλιστα ο Βόλος απείλησε ότι θα καταφύγει στις διεθνείς ομοσπονδίες. Μετά από αυτό ο προϊστάμενος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ Βασίλης Σαράκης, κατέθεσε έφεση. Ο ίδιος είχε μειοψηφήσει στη σχετική ψηφοφορία και είχε κάνει αρνητική εισήγηση, τονίζοντας ότι ο Άρης έχει οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστή του, που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Ο κ. Σαράκης είχε δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός τριών ημερών, όπως και η ΑΕΚ που είχε δικαίωμα ως έχουσα έννομο συμφέρον και παρ’ ότι η Ένωση δεν το άσκησε, το έκανε εκείνος.

Έτσι το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότητης της ΕΠΟ θα αποφασίσει και αν την κάνει δεκτή θα ανακληθεί η άδεια συμμετοχής του Άρη στην Ευρώπη.

Σε μία τέτοια περίπτωση φυσικά ο Άρης θα έχει το δικαίωμα προσφυγής στην UEFA, όπως είχε γίνει και πριν πέντε χρόνια όταν η ΕΠΟ είχε δώσει άδεια συμμετοχής στον Πανιώνιο, αλλά η UEFA, αποφάσισε αντίθετα και δικαίωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα, δίνοντας τη θέση στην Ευρώπη σε αυτόν.

Από τον Άρη πάντως υποστηρίζουν ότι η ΠΑΕ είναι αποφασισμένη να προσφύγει στην UEFA σε περίπτωση ανάκλησης της απόφασης για να επιτύχει την πλήρη δικαίωσή του.