Κύπρος: Βρέθηκε σορός στη βαλίτσα που είχε ρίξει ο «Ορέστης» στη λίμνη

H σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση.
ASSOCIATED PRESS

Σορός ενήλικης γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκε εντός της βαλίτσας που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα, λίγο πριν τις 2μ.μ. από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Μαζί με τη σορό της άγνωστης στο παρόν στάδιο γυναίκας εντοπίστηκε και τσιμεντένιο μπλοκ με στόχο, προφανώς, να παραμείνει η βαλίτσα στον βυθό.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες και για άλλη βαλίτσα, καθώς ο κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου έχει ομολογήσει ότι είχε ρίξει στη λίμνη τρία από τα επτά θύματά του.

Σύμφωνα με το sigmalive, σε δηλώσεις προέβη ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, μετά την ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας από την κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «μετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από τη λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία μέσα είχε πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ».

Ανέφερε ότι η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση. Θα γίνουν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η σορός δεν ανήκει σε μικρό παιδί αλλά ενήλικη γυναίκα. Οι υποψίες στρέφονται στην 31χρονη Maricar Valdez Arquila και στην 36χρονη Livia Florentina Bunea

Εξήγησε ότι σήμερα θα συνεχίσουν οι έρευνες για σκοπούς διερεύνησης αλλά δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας σήμερα. Θα γίνουν εξετάσεις και πιθανόν να γίνει αύριο η ανάσυρση. Επεσήμανε δε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα.

Με ρομποτική κάμερα συνεχίζονται και οι έρευνες για να εντοπιστεί και τρίτη βαλίτσα. Όπως φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, είχε πετάξει στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου, τρεις γυναίκες αφού τις δολοφόνησε. Πρόκειται για την Livia Florentina Bunea 36 ετών από την Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea και την Maricar Valdez Arquila, 31 ετών από τις Φιλιππίνες.

Οι έρευνες στην λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο επικεντρώνονται στον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες η οποία επίσης δολοφονήθηκε.