Κίνα: Σκόπιμη πτώση δείχνουν τα δεδομένα πτήσης στην συντριβή αεροσκάφους με 132 νεκρούς

«Κάποιος στο πιλοτήριο έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος» αποκαλύπτει η Wall Street Journal.
via Associated Press

Τα δεδομένα πτήσης από το ένα μαύρο κουτί που ανακτήθηκε από το αεροσκάφος της China Eastern Airlines, το οποίο συνετρίβη τον περασμένο Μάρτιο στη νότια Κίνα, δείχνουν ότι κάποιος στο πιλοτήριο έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν την προκαταρκτική αξιολόγηση Αμερικανών αξιωματούχων.

Το Boeing 737-800 πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο όταν ξαφνικά διέγραψε μια σχεδόν κάθετη πορεία προς τα κάτω, πέφτοντας κατακόρυφα σε ένα βουνό με εξαιρετική ταχύτητα. Τα δεδομένα από ένα μαύρο κουτί που ανακτήθηκε στη συντριβή υποδηλώνουν ότι κάποιος ή κάποιοι ώθησαν το αεροπλάνο στη μοιραία πτώση.

«Το αεροπλάνο έκανε ό,τι του είπε να κάνει κάποιος στο πιλοτήριο», ανέφερε με νόημα ένα άτομο που έχει γνώση της προκαταρκτικής αξιολόγησης, η οποία περιλαμβάνει ανάλυση πληροφοριών που εξάγονται από τον κατεστραμμένο καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροπλάνου.

Τον Μάρτιο, το μοιραίο Boeing, που εκτελούσε πτήση από το Κούνμινγκ στη Γκουανγκζού συνετρίβη στα βουνά της περιοχής Κουανγκσί, με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους 123 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος, στην πιο θανατηφόρα αεροπορική τραγωδία της ηπειρωτικής Κίνας τα τελευταία 28 χρόνια.

via Associated Press

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι κινεζικές αρχές, που ηγούνται της έρευνας, μέχρι στιγμής δεν έχουν επισημάνει κανένα μηχανικό πρόβλημα ή πρόβλημα ελέγχου της πτήσης στη συντριβή της 21ης ​​Μαρτίου.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής στην έρευνα οδήγησαν αξιωματούχους των ΗΠΑ να στρέψουν την προσοχή τους στις ενέργειες ενός πιλότου, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα κάποιος άλλος στο αεροπλάνο να είχε εισβάλει στο πιλοτήριο και να προκάλεσε εσκεμμένα τη συντριβή, επισήμαναν.

via Associated Press

Η China Eastern, σε δήλωση στη Wall Street Journal, είπε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να καθορίσουν εάν υπήρχαν προβλήματα με το αεροσκάφος που να συνδέονται με το δυστύχημα.

Η αεροπορική εταιρεία επανέλαβε ότι η υγεία και η οικογενειακή κατάσταση των πιλότων ήταν καλές και πρόσθεσε ότι η οικονομική τους κατάσταση ήταν επίσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

via Associated Press

«Οποιαδήποτε ανεπίσημη εικασία μπορεί να επηρεάσει την έρευνα του και την πραγματική πρόοδο της παγκόσμιας βιομηχανίας αερομεταφορών», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Σε ερώτηση για πιθανή εισβολή στο πιλοτήριο, η China Eastern είπε ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι εύλογο. Η αεροπορική εταιρεία επικαλέστηκε πληροφορίες από συνέντευξη Τύπου στις 25 Μαρτίου, στην οποία οι κινεζικές αρχές τόνισαν ότι δεν είχε σταλεί κωδικός έκτακτης ανάγκης από το αεροπλάνο πριν από τη συντριβή.

(με πληροφορίες από Wall Street Journal)