Κίνα: Η στιγμή που αυτοκίνητο της Tesla εκρήγνυται σε πάρκινγκ

Ερευνα για το περιστατικό διεξάγει η κατασκευάστρια εταιρεία.
Twitter/Jay in Shanghai

Προβληματισμός επικρατεί στην Tesla με βίντεο που δείχνει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας να εκρήγνυται σε κλειστό πάρκινγκ κάτω από εντελώς ανεξήγητες συνθήκες.

Το λευκό όχημα Model S ήταν σταθμευμένο με σβηστή τη μηχανή - χωρίς ευτυχώς να βρίσκεται κανείς μέσα - όταν ξαφνικά άρχισαν να ξεπηδούν καπνοί από το κάτω μέρος. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σημειώθηκε έκρηξη που το κατέστρεψε ολοσχερώς.

Το περιστατικό, που εικάζεται ότι έλαβε χώρα σε πάρκινγκ της Σανγκάης, καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας συγκρότησε ομάδα για τη διαλεύκανση του συμβάντος.

Μέχρι στιγμής, δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση του βίντεο, αλλά παρόλα αυτά σήμανε συναγερμό στην Tesla. Μια ομάδα εστάλη αμέσως επιτόπου και η εταιρεία υποστηρίζει ότι συνδράμει τις τοπικές αρχές προσπαθώντας «να διαπιστώσει τα γεγονότα», δήλωσε ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της Tesla, καθώς έχουν αναφερθεί περισσότερα από δώδεκα περιστατικά με ξαφνική πυρκαγιά στα οχήματά της από το 2013. Η εταιρεία επιμένει ότι τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα είναι ακόμα ασφαλέστερα από τα βενζινοκίνητα.

Πηγή: RT

Δημοφιλή