ΔΙΕΘΝΕΣ
18/06/2020 18:03 EEST | Updated 18/06/2020 18:08 EEST

Κόμπι Μπράιαντ: Οι συνομιλίες πριν το δυστύχημα και ο αποπροσανατολισμός του πιλότου

Το ελικόπτερο πετούσε στα 2.300 πόδια όταν χάθηκε η επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου γύρω στις 9:45πμ της Κυριακής (τοπική ώρα).

ASSOCIATED PRESS

Tα μηνύματα που στάλθηκαν πριν από την πτήση του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ και οκτώ ακόμα άτομα, αποκαλύπτουν πως οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο δυστύχημα και πως ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε εξαιτίας της ομίχλης.

Τα έγγραφα που έχει στην διάθεσή του το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών επιβεβαιώνουν το γεγονός. Σε αυτά, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οριστικό πόρισμα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, πριν από κάθε πτήση με τον Μπράιαντ, δημιουργείτο ένα ομαδικό τσατ με στοιχεία για το ταξίδι. Την συγκεκριμένη ημέρα είχαν εκφραστεί ανησυχίες για τον καιρό, οι οποίες όμως κατευνάστηκαν τόσο από τον πιλότο όσο και από τον συντονιστή πτήσης.

Δημοσίευμα του CNN αναφέρει πως ο πιλότος της μοιραίας πτήσης, λίγο πριν την συντριβή, ενημέρωσε στον ασύρματο πως είχε ξεκινήσει την άνοδο στα 4.000 πόδια προκειμένου να ξεφύγει από την ομίχλη.

Αυτό που όμως έγινε στην πράξη ήταν να κατευθυνθεί προς τον λόφο, στον οποίο έγινε η προσέκρουσε το ελικόπτερο πριν τη συντριβή.

 

Aγαπημένος πιλότος

Η έκθεση που δημοσιεύει και το Associated Press, αναφέρει ότι ο πιλότος Άρα Ζομπάγιαν ενδεχομένως αποπροσανατολίστηκε και έχασε τον έλεγχο και την αίσθηση προσανατολισμού εν ώρα πτήσης.

Ο Ζομπάγιαν ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους πιλότους του σταρ του NBA. «Ο Άρα ήταν ο αγαπημένος της Kobe Inc. και ο πιλότος που προτιμούσε», αναφέρεται. Τα μηνύματα που εξετάστηκαν δείχνουν ότι ανάμεσα στον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, οκτώ πτήσεις διασημοτήτων με την Island Express ακυρώθηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ανάμεσά τους πτήσεις για τους David Burd (Lil Dicky), Kawhi Leonard και Kylie Jenner.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό θανάτου του Μπράιαντ ανέφερε ως αιτία θανάτου το τραύμα από αμβλύ όργανο όπως και για την κόρη του Τζιάνα και τους άλλους επτά επιβαίνοντες στο ελικόπτερο. Την μέρα της συντριβής δεν εντοπίστηκαν ίχνη αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό του πιλότου.