«Κόντρα» ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για το Πολυτεχνείο

Ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα και σχόλιο από τη Νέα Δημοκρατία.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Συνεχίστηκε και τη Δευτέρα η αντιπαράθεση που άρχισε την Κυριακή σχετικά με το Πολυτεχνείο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε πως «Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στη πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, τη καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου “επιτελικού” κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας. Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν. Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με «μπαχαλάκηδες», αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές. Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν πως «οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. ’Οσο για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ.Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει».

Η αντιπαράθεση είχε αρχίσει την Κυριακή, με καυστικά σχόλια από τη ΝΔ σχετικά με αφορμή την παρουσία Τσίπρα στην πορεία και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά σε αντίστοιχο ύφος.

Δημοφιλή