Πανάκριβο μοντέλο της Tesla τυλίγεται στις φλόγες

Ο Έλον Μασκ το χαρακτήρισε «ταχύτερο από οποιαδήποτε Porsche, ασφαλέστερο από οποιαδήποτε Volvo».
Geragos & Geragos via VIA REUTERS

Ενα από τα ακριβότερα μοντέλα της Tesla, το S Plaid, αξίας 129.900 δολαρίων (109.740 ευρώ), το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά τον Ιούνιο, τυλίχτηκε στις φλόγες τρείς μέρες μετά την παράδοση του, από την αντιπροσωπεία, στον νέο του ιδιοκτήτη.

Ο οδηγός αρχικά δεν κατάφερε να την ανοίξει επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα της πόρτας δεν δούλεψε, αναγκάζοντας τον να την σπρώξει προκειμένου βγεί από το αυτοκίνητο, δήλωσε ο δικηγόροςτου Μαρκ Γκέραγκος.

Το περιστατικό συνέβη σε μια κατοικημένη περιοχή κοντά στο σπίτι του ιδιοκτήτη στην Πολιτεία της Πενσυλβανίας και το φλεγόμενο αυτοκίνητο συνέχισε να κινείται για περίπου έντεκα με δώσεκα μέτρα πριν καταλήξει να γίνει «παρανάλωμα του πυρός».

«Ήταν μία τρομακτική εμπειρία. Αυτό είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Κάνουμε έρευνα για να μάθουμε τι καριβώς συνέβη. Θέλουμε η Tesla να σταματήσει άμεσα την κυκλοφορία του S Plaid μέχρι να βρούμε τα ακριβή αίτια της φωτιάς», είπε ο Μαρκ Γκέραγκος.

Μέχρι στιγμής η Tesla δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό.

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου της μοντέλου, στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, τον περασμένο μήνα, ο Έλον Μασκ, χαρακτήρισε το S Plaid, «ταχύτερο από οποιαδήποτε Porsche, ασφαλέστερο από οποιαδήποτε Volvo».

Τον Απρίλιο τοποθετήθηκαν νέου τύπου μπαταρίες στο οικογενειακό μοντέλο S και το σπορ X.

«Χρειάστηκε αρκετή ανάπτυξη για να διασφαλιστεί ότι η μπαταρία του νέου S / X είναι ασφαλής», δήλωσε ο Έλον Μασκ σε τηλεδιάσκεψη, αντιμετωπίζοντας καθυστερήσεις στην παραγωγή. «Υπήρχαν περισσότερες δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε από ό, τι αναμενόταν για την παραγωγή της νέας έκδοσης».

Δημοφιλή