ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/07/2021 14:24 EEST | Updated 12/07/2021 14:27 EEST

Κορονοϊός: Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και κανόνες εστίασης

«Οι ανακοινώσεις θα αφορούν συγκεκριμένα πεδία υποχρεωτικότητας»

Eurokinissi

«Εως αύριο θα έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων εστίασης. Θα περιγραφεί ένα πλαίσιο, που θα πρέπει να εφαρμοστεί, οι ανακοινώσεις θα αφορούν συγκεκριμένα πεδία υποχρεωτικότητας» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, και συνέστησε «λίγη υπομονή έως τις επίσημες ανακοινώσεις», στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε, μάλιστα ότι στο τέλος της εβδομάδος θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες του πλαισίου της λειτουργίας των χώρων εστίασης. Απαντώντας, δε, σε συγκεκριμένη ερώτηση για πιθανό υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών, η κ. Πελώνη σημείωσε με νόημα πως «ο εμβολισμός των εκπαιδευτικών προχωρά και βρίσκεται σε πολύ καλό ποσοστό, γύρω στο 77%».

«Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί θα έχουν περισσότερες διευκολύνσεις, η ζωή τους θα είναι πιο εύκολη» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία αφού υπενθύμισε πως έχει ήδη ανακοινωθεί ένα πλαίσιο διευκολύνσεων και ενθαρρύνσεων τόνισε ότι «όσο προχωρά ο εμβολιασμός θα δούμε τι άλλο θα μπορέσουμε να κάνουμε». Σε ερώτηση για το κατά πόσον κυβέρνηση και ειδικοί προσανατολίζονται στον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 έτη, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως δεν έχει κάτι επ αυτού σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία επιστημονική συζήτηση και επανέλαβε πως κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς. Επανέλαβε ότι κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση θα ενημερωθούν οι πολίτες για τον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 15 -17 ετών και εν προκειμένω πως θα ανοίξει η πλατφόρμα και πως θα δηλώνεται η γονεική συναίνεση.

Τέλος και σχετικά με καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς στην υπόθεση της 19χρονης από την Ηλιούπολη, η κ. Πελώνη παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. «Όλα αυτά έχουν απαντηθεί μέσω δύο ανακοινώσεων. Η μία από την από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την προανάκριση. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, ενώ υπάρχει και η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Διαβάστε με προσοχή την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που περιγράφει όλη την διαδικασία», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ