21 Μαϊου οι εκλογές - Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη από το Υπουργικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών.
|

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην αρχή της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ένα απολογισμό του κυβερνητικού έργου, από την αντιμετώπιση κρίσεων όπως το μεταναστευτικό έως τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ακρίβειας.

″Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες”, τόνισε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαϊου και στις αρχές Ιουλίου θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές, αν απαιτηθεί κάτι τέτοιο.

″Συμπληρώνεται ένας κύκλος 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού από το καλοκαίρι του 2019 και το έργο αποτυπώνεται σε 432 νόμους που ψηφίστηκαν και καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής”, σημείωσε για τον απολογισμό της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων που είχε κάνει το 2019.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «παγίδα ακυβερνησίας» που κρύβει το σύστημα της απλής αναλογικής, τονίζοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει», κάτι που είχε αναφέρει και χθες (27/3) κατά τη ομιλία του στη Λαμία.

«Γι′ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία. «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ σημείωσε ότι «ο κυρίαρχος λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά».

Η ατζέντα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Θέμα της συνεδρίασης είναι η παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο,

β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής

γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού,

δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα,

ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα