Ομιλία Μητσοτάκη για την ασφάλεια και την μείωση της εγκληματικότητας

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε στην εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «καταργήσαμε τα άβατα», συμπληρώνοντας πως τα Εξάρχεια δόθηκαν στους κατοίκους τους και στους επισκέπτες και δεκάδες κατειλημμένα κτίρια έχουν εκκενωθεί.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η ελληνική αστυνομία καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλές προκλήσεις και «το κατορθώνει πανάξια», προσθέτοντας «νέες επιτυχίες στις παλιές». Υπογράμμισε ότι κανένα έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι, και πρόσθεσε ότι πολλές πρόσφατες υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη εξιχνιάστηκαν. Επίσης, μίλησε και για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας σε βάρος των πολιτών, τονίζοντας πως διερευνήθηκαν και πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στην αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των αστυνομικών, αλλά και στην προμήθεια 2.500 μικρών καμερών που θα φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους- κάνοντας λόγο για «ακλόνητα πειστήρια για τη συμπεριφορά της αστυνομίας».

Όπως υπογράμμισε, δεν θα γίνει ανεκτή καμία κατάχρηση οργάνου της τάξης σε βάρος του πολίτη, ενώ αναφέρθηκε στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, λέγοντας πως η δικαστική του διερεύνηση προχωρά και πρέπει να προχωρήσει και καλώντας τους ίδιους τους αστυνομικούς να είναι σε διαρκή εγρήγορση και να μην αφήνουν «μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους» να κηλιδώνουν το έργο χιλιάδων αστυνομικών και να κλονίζουν την εμπιστοσύνη του πολίτη. «Αρκεί ένα ατόπημα», τόνισε, για να επισκιάσει επιτυχίες και να «τροφοδοτεί άδικη κριτική» σε βάρος της αστυνομίας.

Η εκδήλωση και η ομιλία του πρωθυπουργού, έρχονται τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη την υπόθεση της 12χρονης στο Κολωνο, την καταγγελία για βιασμό από αστυνομικούς μέσα σε Α.Τ, τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες.

Από πλευράς του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε πως η αυτοκάθαρση είναι «θέμα κύρους της ΕΛΑΣ».

Δημοφιλή